Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik blijf verdrietig..

5 jaar geleden is mijn moeder overleden. Als ik als kind iets had dan was zij degene naar wie ik toe ging. Ik heb haar tot het einde verzorgd en zou dit 100x overdoen. Deze tijd was zo waardevol. Nu zij er niet meer is… weet ik gewoon niet met wie ik écht goed kan praten. Mijn vader is een schat maar geen prater. Mijn zus is doorgegaan met haar leven en heeft het losgelaten. Mijn vriend vind het moeilijk en weet gewoon niet wat hij met mij aan moet. Ik twijfel aan alles sinds haar overlijden. Ik wilde altijd echt iets betekenen in de wereld. Maar ik durf mijn dromen niet achterna te jagen, ik voel me niet zo gesteund. Mama was degene die mij leerde dat ik niet moest wachten tot de storm voorbij was, maar ik moest leren dansen in de regen. Maar ik doe er niets mee. Ik wil nog zoveel. Ik wil reizen, leven en genieten. Mama trots maken. Ik wil zo graag aan haar vragen wat ik moet doen… ik kan niet zonder haar en ik mis haar elke dag. Ik ben echt gaan denken door het Eurovisie songfestival; Joost klein staat daar om zijn ouders trots te maken.. hij gaat zijn dromen achterna en maakt ze trots. Mijn dromen zijn niet zo groot als hem, maar mij lukt het niet. Zijn optreden heeft mij echt doen realiseren dat ik ook mijn dromen moet najagen. Hoe mijn leven nu is, ben ik bang dat ik mama teleurstel. Ik ben zo gaan twijfelen wat ik wil maar ik weet niet met wie ik erover kan praten… ik mis haar echt elke dag. Veel liefs en sterkte voor iedereen op dit forum die ook een dierbare mist.

Emma
25-05-2024
laatste reactie: 08-07-2024

3
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Als iemand ooit met mij wilt kletsen dan heel graag. Niet alleen voor mijzelf maar ik hoop iemand anders ook te kunnen helpen. Ik ben 27 jaar en kom uit Maaskantje.

Emma
25-05-2024
Reageer:
He Emma, heel verdrietig om te lezen dat je je zo voelt na het overleden van je moeder. Ik wil er wel met je over verder praten als je wilt. Ik ben 32 en zelf drie en vier jaar geleden mijn vader en moeder verloren. Als je een email hebt dan kan ik je mailen als je wilt. Sterkte en wie weet tot mails.

Lisa
09-06-2024
Reageer:
Mijn moeder is ongeneeslijk ziek, en ben regelmatig bezig met goenhet us als ze er niet meer is. Mijn beste vriendin waar ik altijd mee.oraten over van alles en nog wat.
Wat je beschrijft betreft jouw moeder gaf Mijn man het advies. Wanneer je een keuze moet of wil maken in het leven zegt hij altijd: wat zou je moeder zeggen of doen?

Ik hoor je al de antwoorden zeggen die je moeder al heeft gezegd dus vertrouw daar op.

Ik lijk veel op mijn moeder en reageer, denk en handel ook vaak hetzelfde dus wanneer ik mijn lieve ma moet missen zal mijn hart en karakter me het juiste laten doen....

Mijn mama zegt altijd pluk de dag. Er zullen dagen zijn dat er niets te plukken valt, maar zal zeker mijn best doen. Elke dag dat ik leef.

Anoniem
18-06-2024
Reageer:
Lieve Emma,
Ik begrijp heel goed hoe jij je voelt
Ben mijn beide ouders kwijt rn mijn moeder sinds dec. Ik mis mijn moeder ook heel erg, onze band is niet zo goed geweest als die van jou en je moeder, pas toen mijn moeder ziek werd 3mnd voor haar dood werd onze band heel hecht, maar daarom mis ik haar juisf extra veel ik mis de moeder die ik nooit had. Toch ben ik blij dat ik het laatste stukje van haar leven het fijn met haar had.
Tegen jou wil ik graag nog zeggen huil niet omdat ze er niet meer is maar glimlach omdat ze er was je moeder heeft jou gemaakt zoals jr nu bent een lieve meid. Geloof in je eigen kracht. Je kunt het ook zonder haar ook al is dat heel moeilijk. Lieve knuffel van mij iris

Iris
18-06-2024
Reageer:
Dankjewel voor jullie lieve reacties, dat doet mij goed en ik heb er veel steun aan. Dankjewel voor je aanbod om te mailen Lisa. Dat zou ik zeker fijn vinden! Mijn mail is: emmavanrijn@hotmail.com

Veel liefs en hopelijk hoor ik van je,
Emma

Emma
25-06-2024
Reageer:
Hallo Emma,

Jou verhaal is zo herkenbaar ik verloor mijn papa 3 jaar geleden aan longkanker na 6 maand afzien stierf hij die dag stierf er deel van me ik ben helemaal niet meer de persoon die ik toen was al wil ik mijn best doen want ik heb 2 prachtige zonen en een prachtige man en nog mijn mama maar toch voel ik mij zo leeg zonder hem mijn levenslust is weg ik hoopte dat dit terug zou komen maar tot op de dag van vandaag slijt dit niet integendeel ik mis hem elke dag niet 1 dag ga voorbij zonder dat ik aan hem denk.
Ik wens je heel veel sterkte en je mag mij altijd contacteren als je wil praten.

Veel liefs Debby

Debby
08-07-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>