Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Contact met gelijkgestemden gezocht

Hi allemaal,

Allereerst wil ik zeggen dat het mij sterkt om te lezen dat ik niet de enige ben die kampt met eenzaamheid.

Meer dan ooit in mijn leven heb ik behoefte aan prettig en oprecht gezelschap in de vorm van vriendschappen.

Met heel veel plezier, enige verlegenheid en schaamte en met een dosis moed, stel ik mezelf via de virtuele weg voor. Er heerst namelijk een groot taboe op eenzaamheid en dat is enkel te doorbreken door er openheid over te geven. Het is een onderwerp dat het liefst geschuwd wordt en dit forum maakt pijnlijk zichtbaar dat er veel eenzame mensen zijn. Het stelt mij ook gerust, dat ik niet de enige ben. Daarin ben ik dus niet alleen.

Mijn naam is Alice en ik ben een spontane, warme, openhartige, eerlijke, jonge vrouw in de dertig.
Het leven heeft mij een hoop obstakels voor de voeten geworpen en met het toenemen ervan zijn de contacten uitgedund. Mijn sociale fundament is verdwenen. Dat houdt in dat mijn sociale kring tot een minimum beperkt is. Familiebanden heb ik niet.

Ondanks dat ik gesteld ben op mijn rust, merk ik dat ik behoefte heb aan diepgaande contacten, betekenisvolle relaties en emotionele banden. Graag wil ik mij omringen met postief ingestelde mensen, maar die mensen hebben zich tot op heden nog niet aangediend.

Mensen komen en gaan in het leven. Verschillende mensen hebben de revue gepasseerd. Sommige zijn een poosje blijven hangen om vervolgens uit mijn leven te verdwijnen. De contacten hebben verdrietigerwijs geen stand gehouden om uiteenlopende redenen. Ook zijn er mensen geweest die enkel kwamen profiteren van mijn zachtheid en goedgelovigheid. Gelukkig is mijn naiviteit afgenomen en mijn zelfwaarde en zelfrespect gegroeid, waardoor ik dat sneller in de gaten heb. Ik heb mog een stuk van mijn leven voor me en dat wil ik, als het mogelijk is, niet meer in eenzaamheid doorbrengen. En ik ben ervan overtuigd dat dat mogelijk is, want er zijn mensen genoeg!

Vandaar dat ik dolgraag in contact zou willen komen met gelijkgestemde personen. Gelijkgestemd in het feit dat zij gevoelens van eenzaamheid ondervinden, eenzaam zijn, niet over een sociaal netwerk/vangnet beschikken, en bovenal: dat ze behoefte aan contact hebben.

Als je je in dit bericht herkent en je wereld ook klein is en als het je aanspreekt, schroom dan niet om mij een berichtje te sturen. Ik heb een e-mailadres aangemaakt waarop je in contact met mij kan komen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Alice-wilafvaneenzaamheid@outlook.com

Mocht je geen contact willen, dan hoop ik dat je door het lezen hiervan je je iets minder eenzaam voelt.

Houd je sterk!

Liefs van Alice

Alice
20-07-2024
laatste reactie: 22-07-2024

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Alice,

Ik zal je even een email sturen.

Groetjes

Anoniem
20-07-2024
Reageer:
Hopelijk ontstaat er voor je (jullie) een fijn clubje gelijkgestemden 🙏

Newbee
22-07-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>