Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Verhaal na 1,5 zelf in MLC te zitten. Man 40 Jaar

Hallo ik ben Arjan, 40 jaar en kom uit zuid-holland.

Ik hoop dat ik met mijn verhaal iemand kan helpen, en eigenlijk op zoek naar lotgenoten die mij misschien kunnen helpen.
Zelf woon ik in Ridderkerk, net onder Rotterdam. Mijn achternaam houdt ik graag even anoniem. Heb 2 kinderen en had/heb alles goed voor elkaar samen met mijn (nog) huidige vrouw.

Een MLC heeft een beetje een grappige reputatie aan zich hangen. Maar god, wat ben ik erachter dat dit echt geen grap is. Een MLC is echt verschrikkelijk, voor jezelf, maar nog veel erger voor de mensen om je heen.
Het veranderd je volledige gedachtengang, je kunt niet meer relativeren, of in iemands anders schoenen staan. Al je beslissingen komen voort uit je eigen belang wat je zelf wilt.

2 jaar geleden ongeveer begon bij mij de eerste kenmerken van MLC. Merkte dat ik uitgekeken was op mijn vrouw en werd al snel verliefd/affaire op een andere (veel jongere, ja heel cliche) vrouw, een collega van werk. Tot op de dag van vandaag loopt deze affaire nog (wat ook al bijna 2 jaar gaande is).

Ik wil niet scheiden van mijn vrouw, want ze is een prachtige, lieve en zorgzame vrouw, waar ik mijn handjes mee mag dicht knijpen. Maar al heel lang 'voel het niet meer'. En door mijn rare keuzes, gedrag staan wij nu op het punt te scheiden. Haar emmertje raakt ook vol.

Ik ben echt de kluts kwijt en weet echt niet meer wat ik moet doen. Realiseer mij dat ik de mensen om mij heen pijn doe, maar als ik de keuzes niet maak zoals ik ze nu maak heb ik enorm last van een leegte, stress, spanning, angst. Alle gekke keuzes die ik maak lijk ik te willen maken om een leegte in mijn leven te willen vullen, terwijl die leegte er niet zou moeten zijn, want mijn leven was perfect.
Wil mijn andere relatie eigenlijk niet opgeven, daar vind ik alles in wat ik nodig heb zoals spanning etc. etc. Maar wil mijn vrouw ook niet kwijt.

Ik zou heel graag in contact met iemand die in hetzelfde schuitje zit, of die dit misschien al heeft ervaren. Denk dat het prettig is om dit met elkaar (evt anoniem) met elkaar te bespreken.

Als iemand met mij hierover in contact wil komen, volledig anoniem, dan kan die mij mailen: arjan_mlc@hotmail.com

Arjan
17-06-2024
laatste reactie: 04-07-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Is het een idee tijdje op jezelf te gaan en zowel je vrouw als je soulmate niet te zien. Op deze manier kom je er achter wat je mist...

Sabine
20-06-2024
Reageer:
Helaas valt voor veel mensen het leven tegen de baan is niet wat ze verwacht hebben en de partner niet en zijn vaak dan samen om maar niet alleen te zijn en dan rond je 40ste dan ga je vaak denken is dit nou mijn leven en krijgen velen de neiging om alles te veranderen omdat ze toch het gevoel hebben van veel slechter kan het niet worden.

Bas
21-06-2024
Reageer:
Hey arjan wat dapper van je om je te uiten en jou onrust en beleving te delen met ons.
Alles heeft twee kanten en jij ziet ook in dat het voor je vrouw en kinderen ook niet makelijk is. Praat er over met een professional, zet je over die moeilijk stap heen omdat jij het waard bent en omdat je al aan geeft je vrouw ook niet te willen verliezen. Alles heeft een reden en dit is jou wake-up call voor de verandering. Een speciaalist kan veel meer over jezelf vertellen en waarom iets gebeurd. Als jij eerst zelf gaat begrijpen, het waarom wordt het al een stuk rustiger. Succes met die eerste stap voor meer rust en de stap die uiteindelijk zorgt dat de storm afneemt.

Ilona
04-07-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>