Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Arbeidsongeschikt en erg eenzaam

Sinds 2 jaar ben ik arbeidsongeschikt geraakt.
Ik ben daar best heel verdrietig over. Ik kreeg het besef dat het dusdanig erg met mij is dat ik dus volledig ben afgekeurd voor de reguliere arbeidsmarkt. Best bizar en deze realisatie sloeg toch even in als een bom.

Ik moet continue keuzes maken met waar ik mijn mini beetje energie in ga stoppen. Helaas ben ik daar best wel wat vrienden door kwijt geraakt en voel ik mij eenzamer dan ooit. Zij begrijpen op de een of andere manier niet dat ik ook een stuk minder te besteden heb sinds ik arbeidsongeschikt ben en een stuk minder energie heb dan voorheen.
Ik krijg 75% van mijn laatste verdiende loon maar is in werkelijkheid nog een stuk minder omdat ik 3x zoveel belasting afdraag in vergelijking met iemand die werkt. Het is absoluut geen vetpot maar wel erg fijn dat ik ik nog iets ontvang.
Grote uitgaven kan ik niet meer doen, maar een wandeling, een lunch of naar het strand kan ik nog wel, echter moet ik continue keuzes maken waar ik mijn mini beetje energie in zal stoppen. Dit heeft geleid tot afstand van vrienden die vaak iets willen doen wat best veel geld kost en veel energie van mij vraagt. Ik heb dit proberen uit te leggen maar helaas stuitte ik op inbegrip en hebben zij afstand van mij genomen.

Af en toe een knuffel van een vriendin die gezellig even langskomt op de koffie mis ik enorm. Gelukkig heb ik Ik heb een lieve man en een schat van een puberzoon. Zij zorgen ervoor dat ik er nog ben maar soms vraag ik mij weleens af of het nog zin heeft om oud te worden...

S.
06-07-2024
laatste reactie: 02-09-2024

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi, S.

Ik loop nu ook hij de deur omdat ik een ziekte heb. Gelukkig kan ik er wel oud mee worden maar heb wel weinig energie. Het financiële maakt voor mij weinig verschil omdat mijn werk toch al slecht betaald werd. Ik begrijp je ergenis. Niet meer werken kan een nutteloos gevoel geven. Wat ik mij afvraag is: Kun je niet gaan schrijven ofzo? Of kinderboeken maken? Sorry als je mij nu een zeurpot vind. Jezelf nuttig maken kan toch nog wel? Een virtuele knuffel van mij.

Tata
05-08-2024
Reageer:
Hoi Tata,

Dank je wel voor je reactie.

Je bent absoluut geen zeurpot, ik ben juist blij met je adviezen! Zien kan ik niet meer zo goed komma maar praten kan ik nog als de beste, dus dat is zeker wel een goede tip.

Ja, die nutteloosheid, verschrikkelijk. Mijn koppie wil wel... maar daar weet je waarschijnlijk alles van.

Wellicht dat ik in de toekomst bij een verzorgingstehuis een bakkie kan doen bij eenzame ouderen, daar zijn er helaas ook heel veel van. Er zijn een paar tehuizen bij mij in de buurt. Praten kan ik nog wel komma maar eerst aan mezelf werken want momenteel gaat het helaas niet zo goed.

Nogmaals dank je wel voor je reactie en voor jou veel sterkte ook met je ziekte en een virtuele knuffel terug,

Liefs s

S
22-08-2024
Reageer:
Heel veel sterkte!! Ik zit in ongeveer dezelfde situatie.
Ik kan helaas niet uitgebreid reageren maar blijf focussen op mogelijkheden en oplossingen, dat is voor nu mijn belangrijkste tip en ik heb “ ‘mijn 54 tips” geschreven onder het kopje “depressie” bij de tips op deze site. Misschien zit daar iets tussen voor je om je ietsje gelukkiger te maken ondanks je ziekte

Heel heel Veel sterkte

Rodha
02-09-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>