Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Jackie | Integratieve Counseling & Psychotherapie, Ambulante Begeleiding
Introductie
Uitgangspunt waarmee ik werk is dat ieder mens een eigen innerlijke 'wegwijzer' heeft voor de oplossing of verandering die hij of zij wenst. Met gebruik van uw verbeeldingskracht en mijn vragen en handvatten, zoeken we in uw eigen 'onbewuste weten' de aanwijzingen waarmee u verder kunt.
Als counselor en therapeut, beinvloed en oordeel ik niet tijdens de sessies opdat u echt die verandering vindt die bij u past. De methodieken die ik gebruik komen uit diverse therapeutische stromingen. Ik geef steeds vooraf een uitleg van wat ik wil toepassen. Daarbij geldt dat uw nee onbetwist nee is. Uw gevoel van vertrouwen en veiligheid, met een gezamenlijke klik, staat voorop.
Wilt u een (terugkerend) probleem of klacht in uw leven aanpakken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.
Jackie
Online therapie
In voorkomende gevallen kan ik beeldbellen via Therapieland.nl aanbieden. Beeldbellen is echter kwalitatief goed geschikt voor een beperkt aantal hulpvragen doordat belangrijke signalen (zoals veranderingen van huidskleur, houding of bepaalde bewegingen) niet zichtbaar genoeg zijn. Vraag naar de mogelijkheden.Registraties
Specialisaties
Wat zijn jouw specialisaties?
- Opvoed- en (mantel)zorgstress
- Zelfvertrouwen en assertiviteit (persoonlijke effectiviteit)
- Pleasegedrag
- Terugkerende relatieproblemen of conflicten in de thuis- en/of werksituatie
- Acceptatie van en verder gaan met ziekte en verlies
- Gedragsproblemen, bijvoorbeeld (zelf)destructief gedrag
1. Opvoed- en (mantel)zorgstress
Mensen mogen verwachten dat ze geleerd hebben om los te laten. Ze hebben door contact met hun binnenwereld te maken, zichzelf teruggevonden en versterkt of zichzelf opnieuw uitgevonden. Ze zijn gaan inzien dat zij door beter voor zichzelf te gaan zorgen ook beter voor de ander kunnen zorgen. Ze begrijpen het principe en resultaat van gezond egoïsme.
2. Zelfvertrouwen en assertiviteit (persoonlijke effectiviteit)
Cliënten mogen verwachten dat hun zelfbeeld positiever is, dat ze kunnen reflecteren op hun gedrag, dat ze weten dat ze mild voor zichzelf mogen zijn en dat fouten er zijn om van te leren. Ze hebben door onder meer rollenspel zichzelf bekeken en beoordeeld door de ogen van anderen waardoor ze weten wat anderen (niet) zien. Ze hebben geleerd hun positieve kenmerken naar voren te brengen.
3. Pleasegedrag?
Bij deze hulpvraag kan je sessies en oefeningen verwachten die gericht zijn op bewustwording van de oorspronkelijke behoefte van het pleasegedrag. Zij kunnen de vraag beantwoorden of hun pleasegedrag bedoeld is om de anderen een plezier te doen of dat het gedrag komt vanuit een behoefte om respect en waardering te ontvangen van de ander.
Als de behandeling succes vol is zal er minder pleasegedrag zijn, meer tijd en aandacht zijn voor de eigen behoeften, eigen groei en ontwikkeling. Er zal egoversterking en meer zelfwaardering zijn. Tegelijkertijd zal ervaren worden dat anderen meer waardering en respect hebben voor iemand die weliswaar minder vaak helpt maar die dan wel anderen het plezier van hulp geeft zonder tegenprestatie te verwachten.
4. Terugkerende relatieproblemen of conflicten in de thuis- en/of werksituatie?
Er zal geleerd zijn om op te komen voor de eigen behoeften en mening zonder daarmee de ander het gevoel te geven aangevallen of beschuldigd te worden. Kortom, het is mogelijk geworden om het in vrede oneens te zijn en tot win-win situaties te komen.
Het resultaat dat verwacht mag worden, is dat de conflicten en relatieproblemen zowel afgenomen zijn als minder zwaar wegen. Gebruik wordt gemaakt van technieken uit de cognitieve gedragstherapieën, oplossingsgericht counsellen, rollenspellen en ook van het ervaren van het effect van lichaamshouding op zowel eigen indrukken als de indruk die de ander krijgt.
5. Acceptatie van en verder gaan met ziekte en verlies?
Bij deze hulpvraag zal ik meer doen met trance en de verbeeldingskracht, hypnotherapie, als basis. Contact met de eigen binnenwereld, waar het gevoelsleven in beelden denkt, zal de basis zijn om tot een goede verwerking te komen.
Resultaat dat verwacht mag worden is dat gebeurtenissen met alle bijhorend gevoel, gedachten, gedrag en gevolgen er zullen mogen zijn en na acceptatie in het eigen tempo een plek hebben gekregen.
6. Gedragsproblemen, bijvoorbeeld (zelf)destructief gedrag?
Ook bij destructief gedrag kan verwacht worden dat ik veel doe met trance en verbeeldingskracht. Daarbij zal ik mij richten op het ontstaan van het gedrag. Ooit was het effectief om aan een behoefte te voldoen.
Wat zijn de triggers van die behoefte nu? Welk gedrag kan nu effectief zijn om aan die behoefte te voldoen? De methodieken kunnen onder meer familie-opstellingen zijn, regressie-therapie en het werken met delen. Het verleden wordt achtergelaten, het resultaat gaat om het nu.
Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?
Per persoon en per specialisatie kunnen er grote verschillen zijn. Een enkele keer is 1 sessie al genoeg maar meestal zijn 6-12 sessies voldoende. Er zijn cliënten die soms voor 1 sessie terugkomen als ze merken dat ze toch wat terugvallen.
Therapievormen
- ✓ ACT therapie
- ✓ Angst therapie
- ✓ Beeldende therapie
- ✓ Burnout therapie
- ✓ Cognitieve gedragstherapie
- ✓ Cognitieve therapie
- ✓ Contextuele therapie
- ✓ Counselling
- ✓ Depressie therapie
- ✓ Eetstoornis therapie
- ✓ English speaking therapy
- ✓ Gedragstherapie
- ✓ Gesprekstherapie
- ✓ Gezinstherapie
- ✓ Hypnotherapie
- ✓ Integratieve psychotherapie
- ✓ Jongerentherapie
- ✓ Lichaamsgerichte therapie
- ✓ Mindfulness therapie
- ✓ Oplossingsgerichte therapie
- ✓ Ouderbegeleiding
- ✓ Psychosociale therapie
- ✓ Psychotherapie
- ✓ Rouwbegeleiding
- ✓ Stress therapie
- ✓ Therapie
- ✓ Werkgerelateerde therapie
Behandeling van
- ✓ ADHD
- ✓ Angsten
- ✓ Assertiever worden
- ✓ Beroepskeuze
- ✓ Bindingsangst
- ✓ Boosheid
- ✓ Bore out
- ✓ Burnout
- ✓ Communicatieproblemen
- ✓ Concentratieproblemen
- ✓ Depressieve gevoelens
- ✓ Echtscheiding
- ✓ Eenzaamheid
- ✓ Eetstoornis
- ✓ Faalangst
- ✓ Fobie
- ✓ Gedragsproblemen
- ✓ Grenzen aangeven
- ✓ Hoofdpijn en migraine
- ✓ Hooggevoeligheid
- ✓ Hyperventilatie
- ✓ Jaloezie
- ✓ Laag zelfbeeld
- ✓ Liefdesverdriet
- ✓ Midlife crisis
- ✓ Problemen met sociaal contact
- ✓ Negatief zelfbeeld
- ✓ Niet lekker in je vel zitten
- ✓ Ongewenste kinderloosheid
- ✓ Onrust
- ✓ Onzekerheid
- ✓ Opvoedingsproblemen
- ✓ Moeite met ouder worden
- ✓ Overspannen
- ✓ Paniekaanval
- ✓ Prikkelbare darm
- ✓ Perfectionisme
- ✓ Persoonlijke ontwikkeling
- ✓ Piekeren
- ✓ Psychosomatische klachten
- ✓ Relatieproblemen
- ✓ Rouwverwerking
- ✓ Samengestelde gezinnen
- ✓ Slaapproblemen
- ✓ Sociale angst
- ✓ Stemmingswisselingen
- ✓ Stress en spanning
- ✓ Studieproblemen
- ✓ Tinnitus
- ✓ Verminderde passie
- ✓ Woedeaanvallen
- ✓ Zingeving
Tarieven
80 euro per sessiePraktijkfoto's
Ligging
Mijn praktijk ligt in Nieuw-Vennep.
Ik ontvang mensen uit de regio Nieuw-Vennep, Hillegom, Lisse, Hoofddorp, Haarlemmermeer.
Neem contact op
Wil jij ook verandering?Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Tips van Jackie:
- Forum | Tip
- Angsten | Zorg voor balans in je binnenwereld
- Angsten | Vraag: Kan ik invloed op de situatie uitoefenen?
- Echtscheiding | Laat in je aanmelding weten wat de status is
- Faalangst | Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het!
- Onzekerheid | Pas je houding aan
- Piekeren | Zet iets positiefs op het eind van je zin of je gedachten
- Relatieproblemen | Laat problemen bij wie ze horen
Blogs van Jackie:
Interview
Lees hieronder het interview met Jackie .Ik heb een praktijk in Nieuw-Vennep. Ik ben blij met de rustige ruimte in een mooi kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw aan de Sint Anthoniusstraat. De bereikbaarheid met het OV is goed en er is voldoende parkeerruimte.
Ik ontvang hier mensen uit de regio Nieuw-Vennep, Lisse, Hillegom, Sassenheim, Hoofddorp en verder.
Een hevige burn-out met depressie is belangrijk geweest voor een omslag in mijn (werkende) leven. Chronische medische problemen hadden hun weerslag op mijn functioneren en gemoed.
Daarbij kwamen gevolgen van een reorganisatie op het werk, een overbelast team en een teamleidster met door ambitie gedreven grote behoefte aan controle en grip. Een sneeuwbaleffect ging in werking.
In de thuissituatie ontstonden serieuze problemen doordat de balletjes die ik hooghield neervielen. Ik kon niets meer en wilde ook niets meer. Mijn zelfvertrouwen en identiteit waren tot op de grond afgebroken. Het was een lange en zware weg terug waarvan ik veel heb geleerd.
Sindsdien sta ik anders, meer ontspannen, in het leven.
In 2010 besloot ik tot een omscholing tot therapeut. Het was iets dat ik altijd al wilde en nog ongeroerd liet omdat ik wist dat ik er niet klaar voor was. Tot 2010. Mijn levenservaring en de werkervaring in de psychiatrie maakte dat mijn inlevingsvermogen verder ontwikkeld was en dat ik minder snel oordeelde over anderen. De tijd was rijp, vond ik, om een opleiding te gaan volgen om therapeut te worden.
De mooiste momenten beleef ik wanneer zichtbaar wordt dat een cliënt een omslag doormaakt. Wat ik dan zie is verwondering, acceptatie en een nieuwe manier van aankijken tegen het leven of de klacht waarmee hij of zij kwam. Een cliënt (terug) in zijn of haar kracht terug te zien komen, of een andere zienswijze te zien ontwikkelen, daar kan ik echt blij van worden.
Een cliënt met een autisme spectrum stoornis stond er op dat ik zijn klacht met hypnotherapie zou behandelen. Hij had alles al geprobeerd bij diverse therapeuten vertelde hij. Ik vertelde hem dat ik werk met verbeeldingskracht en fantasie en met veel metaforen.
Hypnotherapie zou geen bodem vinden bij iemand met zijn vorm van autisme, dat kon ik mij niet voorstellen. Toen hij aanhield, besloot ik hem te geven wat hij vroeg.
Tot mijn verbazing volgde een mooie succesvolle sessie. De cliënt zei nieuwe inzichten te hebben opgedaan waarmee hij verder kon. Ik heb er mijn les van geleerd.
Gisteren heb ik mijn moeder opgehaald. Mijn moeder heeft Alzheimer en kan snel geagiteerd raken. Ik heb haar mee uit eten genomen. Heerlijk simpel met een bord patat en snacks bij een kwalitaria die een gezellige ingerichte hoek met uitzicht op een grote kerstboom buiten heeft. Zij genoot en dan geniet ik ook.
Over 5 jaar hoop ik dat ik mij ontwikkeld heb tot een veelzijdige intuïtieve zelfbewuste therapeut. Ik kan me voorstellen dat ik minder specialismen heb en een diepere kennis van 1 of 2 voorkeur specialismen.
Over 10 jaar is mijn echtgenoot al enige jaren met pensioen. Ik zie mijzelf toewerken naar het afbouwen van de individuele therapie, het periodiek geven van groepstrainingen en tussendoor samen met mijn echtgenoot reizend rondtrekken in een camper.
Mijn favoriete sport om te kijken is van kinds af aan de Formule 1. Mijn favoriete sport om te doen was heel lang Taekwondo. Door medische problemen lukt dat niet meer. Het meest geniet ik tegenwoordig als ik met echtgenoot en hond in de prachtige natuur van beboste bergen kan wandelen. Verder houd ik van winkelen (love to shop till I drop) en van op een terrasje zitten en voorbijgangers bekijken.
Er is zoveel waar ik blij van word! Een paar van die dingen: dieren die dartelen in de natuur, blije babies, spelende kinderen, jonge eendjes in de sloot, lammetjes in de wei, onze hond die tevreden zucht in zijn mand, kerstsfeer, in een deken gewikkeld tv kijken. Dat is onvoorwaardelijk en ongecompliceerd plezier.
Mijn partner is Arie. We zijn 37 jaar getrouwd na 2 jaar samenwonen en 3 jaar verkering. Dat is 42 jaar geleden, toen de vlam in onze pan sloeg! In die jaren hebben we drie prachtige zonen mogen grootbrengen.
Tijdens de opleiding Integratieve Psychotherapie was leertherapie verplicht. Daarmee konden de studenten eigen klachten aanpakken en tegelijkertijd ervaren hoe het voelt om in de stoel bij de therapeut te zitten.
Los daarvan heb ik vanwege mijn burn-out en depressie een psycholoog bezocht. Dat was best heftig. Het voelde raar om aan de andere kant van de tafel te zitten. Naast dat het mij hielp waren er ook leerpunten uit opmerkingen of adviezen die verkeerd vielen. Sommige adviezen zal ik nu echt nooit zelf geven.
Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden? Forensisch analist of profiler! Ik ben echt fan van series als Profiler, Criminal Minds en CSI.
Het rondspeuren en ontdekken op de crime scene, het inleven in de dader: wat is er gebeurd en hoe, wat is dit voor iemand, wat zijn zijn of haar drijfveren, wat zal de volgende stap zijn… Het lijkt me een geweldig beroep in een spannende en intense omgeving.
Mijn (stief)vader, helaas begin dit jaar overleden, bewonderde ik. De oprechte en spontane wijze waarop hij ons als eigen kinderen accepteerde en opvoedde als onlosmakelijk horend bij zijn grote liefde mijn moeder, hoe hij kon relativeren en tevreden kon zijn met wat hij wel had, hoe hij toch ook zichzelf trouw bleef en niets deed wat over zijn grenzen ging, de kracht waarmee hij in goede en ook in hele slechte tijden volhield en lief bleef hebben… Hij was als een eigen vader mijn grote held.
Kazan de Wolfshond! In mijn vroege tienerjaren kon ik me totaal verliezen in het kleine pocketboek over de vrijgevochten oerhond, half wolf, die een grote loyaliteit en liefde voelde voor de vrouw van zijn baas en zowel respect als angst had voor zijn harde baas.
Noodgedwongen vluchtte hij zwaar gewond de wildernis in waar hij allerlei ontberingen trotseerde en de leider werd van een roedel. Het boekje raakte ooit kwijt in een verhuizing. Vorig jaar kwam ik het tweedehands tegen. Sindsdien heb ik het al weer 2 keer in 1 adem uitgelezen.
Boekentip: Problemen laten bij wie ze horen van Gary B. Lundberg en Joy Saunders Lundberg.
Het thema is begrijpend leren luisteren zonder meteen te helpen. Een niet te dik boek, boeiend en makkelijk leesbaar geschreven met veel voorbeelden waarin duidelijk wordt dat helpen niet altijd helpen is.
Ook mijn favoriete film komt uit mijn jonge tienerjaren: The Never Ending Story. Als ik oververmoeid ben, helpt er niets beter dan me terug te trekken bij de tv met een deken om me heen en deze film te kijken.
De hoofdpersoon in de film, wordt in het boek getrokken en heeft tot taak om met hulp van vreemde wezens de fantasiewereld van de ondergang te redden. Daarmee blijft ook de fantasie voor de mensenwereld behouden. Prachtig!
Probeer een regenboog te zijn in iemands wolk (Mahatma Ghandi).
Ik geloof niet in een speciale missie. Wat ik nastreef is leven naar mijn eigen normen en waarden, niemand kwaad doen en misschien wel om als wanneer het kan een regenboog te zijn in iemands wolk :-).
Geduld!
Bij alles wat je denkt en zegt, bewust te worden van het positieve en dit aan het eind te zetten. De laatste woorden die je denkt en zegt blijven hangen met de lading die daar aan kleeft.
Een voorbeeld? Zeg eens hardop “ik kan geen vlees kopen want mijn portemonnee is bijna leeg” en daarna “mijn portemonnee is bijna leeg maar ik kan nog wel groente en aardappels kopen”. Merk je het verschil?
- ✓ 400+ therapeuten
- ✓ Snel een afspraak
- ✓ Ook online therapie