Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
Ervaringsgericht relatie- en gezinstherapeut/gestalttherapeut - Klundert - Lydia
Therapie Klundert - Moerdijk
Beatrijsweg 24
4791 EC Klundert
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



Lydia | Ervaringsgericht relatie- en gezinstherapeut/gestalttherapeut

Therapie Klundert - Moerdijk

Je bent op zoek naar hulp! Misschien wil je je beschadigde relatie een nieuwe kans geven of zit je ziek thuis met een burn-out! Voor deze klachten en nog veel meer ben je hier aan het goede adres!

Misschien heb je al verschillende hulpverleningstrajecten achter de rug en ben je teleurgesteld in de bejegening of resultaten. Het kan dan enorm verademend zijn eens een hulpverlener in de arm te nemen die werkelijk contact met je maakt en aansluit bij waar jij zit en wat jij nodig hebt. 

 

Mijn naam is Lydia en je kunt binnen mijn praktijk terecht voor individuele therapie, relatie-en gezinstherapie. Mijn manier van werken is relationeel, gelijkwaardig, ervaringsgericht en persoonlijk. Mijn ervaring is dat ieder mens een andere benadering nodig heeft, daarom zal ik samen met jou zoeken naar wat het beste bij je aansluit, ga ik de diepte met je in wanneer onverwerkte emoties erg op de voorgrond liggen en blijf ik in het hier en nu wanneer de situatie daarom vraagt. 

 

Mijn ervaring is dat mensen de praktijk als een veilige, ontspannen plek ervaren waar ze diepgaande en levensveranderende processen mogen doormaken. Belangrijk binnen de begeleiding is dat acceptatie van wie je nu bent een uitganspunt is. Naast blokkades en pijn wordt ook een belangrijke plek gegeven aan bevestiging en aanmoediging in de gezonde aspecten van jezelf. 

 

Hier en nu

Binnen de therapie vind ik het belangrijk te werken met datgene wat ter tafel komt. Door aandacht te geven aan dat wat er in het hier en nu gaande is, komen we gauw bij je beleving en daar waar je vastloopt.

 

Mijn manier van werken is ervaringsgericht, wat betekent dat ik je niet ga wijzen op datgene wat je niet goed doet, maar je wil laten ervaren wie je bent en waar je toe in staat bent. Om te kunnen stilstaan bij wie je bent en wat je ervaart is niet altijd makkelijk. Er kan schaamte of angst bij komen kijken en het afwijzen van wie je bent. 

 


Acceptatie en verandering

Oude ervaringen in ons leven hebben ons gemaakt tot wie we zijn en hebben ervoor gezorgd hoe we in relatie met onszelf en de ander staan. Alleen nieuwe ervaringen kunnen naast het verkrijgen van inzicht en kennis ons leren op een andere wijze met onszelf en de wereld om ons heen om te gaan. 

 

 

Kunnen ervaren en accepteren wie je bent in het hier en nu is een heel proces en een hele kunst. Ik geloof dat de weg zich dan pas kan openvouwen naar verandering. Graag werk ik met je toe naar het creëren van nieuwe ervaringen, zowel binnen de therapie als in je persoonlijke leven, zodat je nieuwe vaardigheden ontdekt in je leven. 

 

 

Over mij

Al meer dan 15 jaar begeef ik me in het vak van hulpverlening. Dit was eerst binnen de verslavingszorg, en later in een kindertehuis en internaat. Toen wilde ik mij meer gaan richten op het geven van therapie en coaching.

 

2007 was het jaar dat ik de post-hbo opleiding ben gaan volgen voor Ervaringsgerichte Relatie-en Gezinspsychotherapie en gestart ben met het opzetten van mijn praktijk. In datzelfde jaar werd ik zwanger van ons eerste kind. Vele praktijkjaren volgden en ook het krijgen en opvoeden van in totaal 3 kinderen. 

 

Een tijd van veel beweging, vrijheid en verantwoordelijkheden. Juist de balans krijgen tussen vrijheid en verantwoordelijkheid is een hele uitdaging geweest en is iets waar ik me steeds sterker in voel. Ik heb zelf ervaren hoe het is om temidden van alle verantwoordelijkheden van alledag en alle relaties jezelf niet te verliezen. 

 

Binnen de therapie zoeken we ook naar de balans tussen verantwoordelijkheden, autonomie en verbondenheid, samenzijn en afstand, geven en ontvangen. Deze thema`s lopen als een leidraad door de gesprekken heen. De sleutels die ik hierin ontdekt heb drijven mij ertoe dit door te geven. 

 

In 2014 heb ik de studie voor Ervaringsgericht Supervisor afgerond en voorlopig is het studeren wel even genoeg geweest en geniet ik van mijn werk en ons gezin en ieder die daarbij op ons pad komt.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Lydia

Online therapie

- Online therapie via teams (ik stuur een link). Jij hoeft daarvoor verder niets te doen of te downloaden. 

- Online therapie ook mogelijk middels het volgen van mijn online programma 'Thuiskomen bij jezelf' twv €350. Tijdens het volgen van dit programm kan je gebruik maken van mailcontact met mij via de interne community in het programma. 
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

  • Hbo Social work
  • Post-Hbo Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en
  • Masterclass Gestaltexperiëntiele (gezins) Psychotherapie
  • Post-Hbo Ervaringsgericht Supervisor

 

 

Cursussen

  • Verslavingszorg (Stichting de Hoop)
  • Traumatherapie (TPM en CMFT)
  • Pleegzorg (Juzt)
  • Hechting (Juzt)
  • Loyaiteit van kinderen (Juzt)
  • Vreugde Verbind  (Prepar4Joy)
  • Vreugde Versterkt (Prepare4Joy)
  • Zelfcompassie (Hupper)


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Meest behandelde klachten bij individuele therapie zijn burn-out, depressie, klachten n.a.v. hoogsensitiviteit en traumagerelateerde problematiek.

 

Bij relatietherapie is dat vreemdgaan, pornoverslaving en communicatieproblemen. 

 

Het aantal sessies is lastig in te schatten omdat die te maken heeft met de ernst van de klachten en het tempo van groei. Gemiddeld duurt een traject zo'n half jaar waarbij tweewekelijks een gesprek wordt gedaan. Bij sommigen kan dat tijdelijk elke week zijn, bij anderen eens per 3 weken. 


Hooggevoeligheid

Waarschijnlijk herken jij je in de kenmerken van iemand die hooggevoelig of een high sensitive person (HSP) is:

✓ Je ervaart elke prikkel zeer intens
✓ Leeft en geeft met alles wat in je is
✓ Je bent vaak uitgeput

Je vraagt je telkens af wat je verkeerd doet. Je probeert je leven weer te structureren, maar alleen dat is al een hele klus. Het is dan belangrijk om te weten dat je niet de enige bent en dit eigenschappen zijn die bij je horen.

Juist door je bewust te worden van deze hooggevoeligheid en deze te accepteren, mag je ook de kwaliteit gaan inzien van deze eigenschap. Je bent iemand die heel goed stemmingen aanvoelt en daardoor dicht bij een ander kan komen. Ook doe je alles met een mate van intensiteit die maakt dat alles wat je creëert mooi en goed is.

 

Samen gaan we op zoek naar hoe je kunt leven met een bepaalde mate van wisselende stemmingen en onrust, maar ook kan genieten van wie je bent. Aarden in jezelf, grenzen leren stellen, in je kracht leren staan en de balans leren vinden tussen activiteit en rust. Dit zijn zaken die binnen de therapie wellicht aan de orde komen.

Ben jij hooggevoelig en vind je het lastig hiermee om te gaan? Maak een afspraak. Ik help je graag verder!


Trauma

De meesten van ons zijn niet ongeschonden aan het volwassen leven begonnen. Ieder draagt zijn ervaringen en pijn mee. Soms kunnen herinneringen van vroeger echter zo traumatisch of onveilig geweest zijn dat je de gevolgen daarvan nog dagelijks ervaart. Misschien door herbelevingen, angsten, onrust of een hoge mate van stress en prikkelbaarheid.

Tijdens de therapie vind ik het belangrijk eerst samen met je af te stemmen in waar je wel en niet naartoe wilt gaan tijdens onze gesprekken. Soms kan er in het hier en nu nog zoveel gaande zijn, dat we wachten met het afpellen naar vroeger.

Mocht je terug willen naar vroegere ervaringen dan begeleid ik jou daarin middels een bepaalde manier van vraagstelling. Hierin help ik je heen en weer te bewegen tussen verstand en emotie en zo af te dalen naar vroegere gebeurtenissen.

Op de weg naar “beneden” kunnen we veel blokkades tegenkomen die je tegenhouden om te komen bij de bron van je pijn of gedrag. Op deze momenten kijken we telkens tussen dat wat je aankunt en aan wilt gaan.

Het doorvoelen van vroegere ervaringen kan veel teweeg brengen. Het brengt ook overtuigingen naar voren die je daar bent gaan aannemen. Overtuigingen over jezelf en de wereld om je heen. Ook hierin kan een ander licht geworpen worden wanneer oude herinneringen doorleeft worden te midden van een veilige setting.

 

Heb jij last van trauma’s? Maak een afspraak. Ik help je graag verder!


Burnout

Onze maatschappij verwacht tegenwoordig veel van je. Je hebt je werk, partner en/of gezin, maar daarnaast ook je sociale netwerk dat je aandacht wilt geven. Daarbij komt de enorme druk van het continu beschikbaar denken te moeten zijn in social media en in de snelle afhandeling van vragen en regelwerk. 

 

Alleen al deze combinatie van factoren kan er voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en gebukt gaat onder een zware last.

 

Daarbij kan het zo zijn dat je je niet goed bewust bent van jouw grenzen. Zonder dat je het beseft fluit je lichaam je terug. Dit kan gepaard gaan met enorme uitputting en klachten als concentratieverlies, schokkerige bewegingen, prikkelbaarheid een dergelijke.

 

Binnen de therapie vind ik het belangrijk stil te staan bij waar je zit op dit moment en bij wat je nodig hebt. Dat kan een periode van rust zijn en dingen doen die ontspannend voor je zijn. Ontdekken wat je wilt en wat je niet meer wilt zijn belangrijke speerpunten. 

 

Ik geloof dat het lichaam vanzelf aangeeft wanneer er weer ruimte ontstaat voor actie in de vorm van je werk of andere zaken. In dit proces zet ik je stil bij wat ik zie en moedig ik je aan te leven vanuit je behoefte, verlangens en talenten.


Depressieve gevoelens

Depressieve gevoelens kunnen ontstaan wanneer je een tijdlang, misschien wel een leven lang, allerlei andersoortige gevoelens hebt genegeerd. Depressiviteit is eigenlijk een soort verzamelnaam van gevoelens, behoeften, frustraties en pijn die nog nader ontdekt moeten worden. 

 

Depressiviteit kan je wanhopig maken en daarin kan therapie werkelijk uitkomst bieden! Iemand die samen met jou de wirwar aan emoties helpt te ontrafelen en je helpt jezelf te begrijpen en te accepteren kan ontzettend veel rust geven. 

 

Ik moedig je aan de stap naar hulp te wagen. Wanneer je deze stap overweegt kan je altijd een eerste gesprek aangaan om te bekijken wat ik voor je kan doen en of je denkt er iets aan te kunnen hebben.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

  • Relatiepoblematiek 
  • Burn-out
  • Depressie/neerslachtigheid
  • Trauma
  • Eenzaamheid
  • Hooggevoeligheid



En verder ook:

1. Faalangst
Het klopt dat wanneer we angstig voor iets zijn, het goed is om het juist aan te gaan, maar... vaak zijn we daar juist te bang voor. Het probleem wat ten diepste aan de hand is, is dat onze angst net wat sterker is dan ons verlangen tot verandering. Wat moet gebeuren is dus dat we beweging krijgen in het verhaal van angst en verlangen. Nou hoe, doen we dat?

 

Ik geloof dat het belangrijk is te ontdekken wat er nou allemaal onder deze angst zit. Vaak voelen we de angst wel maar niet alle andere gevoelens die eronder zitten, zoals angst voor afwijzing, of angst dat iets uit de hand gaat lopen en nooit meer goed komt. Deze overtuigingen en emoties mogen we de ruimte gaan geven. Je verhaal mag er gewoon zijn, met alle angsten erbij.

 

Juist het ruimte geven aan jouw verhaal, jouw angsten en jouw gevoelens schept veiligheid en moed. Aan het eind van het verhaal merken we dat je verlangen sterker is geworden dan je angst! 1 tip: heb geduld hierin! Angsten zijn best hardnekkig maar met een hoop liefde en geduld mag je erop vertrouwen dat deze steeds minder sterk worden. 

 

 

Faalangst en perfectie

Faalangst kan ook vaak te maken hebben met het feit dat alles wat we doen gewoon perfect moet. Hoge cijfers halen, perfect huishouden hebben, niks verkeerd zeggen in een groep, enz... In wezen zeggen we tegen onszelf: hoe ik nu ben is gewoon niet goed genoeg, pas wanneer ik een tandje harder loop kom ik in de buurt.

Door zo te leven doen we onze hele persoonlijkheid en ons lichamelijk gestel geweld aan. We hebben een soort innerlijke slavendrijver ontwikkeld die ons dingen opdraagt waar we nooit ten volle aan kunnen blijven voldoen. Hoe verander je dit gebeuren?

Wat ik vaak zie gebeuren is dat het opgeven van dit streven zoveel nare gevoelens met zich meebrengt. Want wanneer we hiermee stoppen voelen we ons onwaardig, stom, niet goed genoeg. Gevoelens die we proberen te bedekken door maar hard te werken en aan een hoge standaard te voldoen.

Durf je te voelen wat er is? Ten diepste? Hoe onwaardig je jezelf voelt? De motor voor al je streven en je uiteindelijke faalangst?

Dit durven voelen is moeilijk en lukt je vaak niet alleen. Het is een heel proces los te komen van faalangst en perfectie. Denk hierin ook niet 'dit kan ik wel alleen'. Zoek een veilig persoon bij wie jouw verhaal er te volle mag zijn en jou al waardevol vind om wie je bent en ga samen op zoek naar wie je echt wil zijn. 


2. Negatief zelfbeeld

Overtuigingen over onszelf komen voort uit onze geschiedenis. Hoe dachten onze opvoeders over zichzelf? Hoe gingen zij met elkaar om? Hoe gingen ze met ons om?

Wat vonden ze van mijn gedrag, gedachten en mijn gevoelens? Was ik geliefd, werd ik bevestigd, genoten ze van mij? Het antwoord op deze vragen kan best pijnlijk zijn.

Ervaringen als deze hebben gemaakt hoe we over onszelf zijn gaan denken en met onszelf zijn gaan omgegaan.

 

Durf je samen met iemand terug te gaan naar deze herinneringen om te ontdekken waar het is misgegaan in de manier waarop je over jezelf bent gaan denken?

Het kan een heftig proces zijn om hierin te stappen, maar uiteindelijk kan het je enorm helpen om jezelf veel belangrijker en waardevoller te gaan vinden!


3. Perfectionisme
Perfectionisme.. hoe velen van ons hebben daar geen last van? Ik probeer mensen er altijd op te wijzen dat perfectionisme niets anders is dan een betere versie van jezelf te laten zien aan de wereld.

Niets is zo vermoeiend om alles nog beter en mooier te doen dan je eigenlijk zou willen. En bij het woordje ‘willen’ komen we gelijk bij een kern: wil je eigenlijk zo leven? Je eerste reactie is misschien een ‘nee’.

Maar je hebt belangrijke redenen om toch het perfectionisme in stand te houden.

Verschillende redenen kunnen zijn dat je de ander tevreden wil stellen, of dat je bang bent dat mensen je anders niet leuk vinden. Of misschien vind je dat je helemaal niets voorstelt wanneer je al die extra moeite nalaat.

 

Die overtuigingen zorgen ervoor dat je een slaaf van jezelf blijft. Wat belangrijk is, is dus dat je ontdekt waarom je doet wat je doet. De volgende vraag die je jezelf kan stellen is: ‘Hoe voel ik me hieronder? Waar heb ik behoefte aan? Wat heeft mijn lichaam nodig. Waar wordt ik zo moe van? Wat wil ik niet meer?

Soms heb je hulp nodig om te komen bij het antwoord van deze vragen omdat je er zo lang niet naar geluisterd hebt. Je hebt dan iemand nodig die je helpt weer contact de maken met de echte ‘ik’ en die je de moed geeft om jezelf te geven wat je nodig hebt en je helpt afscheid te nemen van de betere versie van jezelf.

Tarieven

  • Sessie Individuele therapie: € 85 (geen btw vereist)

 

  • Sessie Relatietherapie: € 103 voor 2 personen (incl. btw)

 

De sessieduur is een uur en kan uitlopen tot 5 kwartier wanneer dat nodig is voor een goede afronding. 

 

 

Vergoeding

Wanneer je aanvullend verzekerd bent vergoeden de meeste verzekeringen een deel van de zorg. Relatietherapie wordt in principe niet vergoed, maar sommige verzekeraars doen het wel. Voor meer informatie per verzekering zie: zorgwijzer.nl

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 9.00-14.30 uur
Woensdag -
Donderdag 9.00-14.30 uur
Vrijdag 9.00-14.30 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Klundert.
Ik ontvang mensen uit de regio Klundert, Hoeksche Waard, Etten-Leur, Roosendaal, Dordrecht.




Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Lydia:



Interview

Lees hieronder het interview met Lydia .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Dordrecht. Medisch Centrum Zuidhoven, Spirea 9.

 

Hier ontvang ik mensen uit de regio Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Rotterdam en verder.



2. Waarom ben je therapeut geworden?

Geven, zorg hebben voor, aandachtig luisteren zit me al zo lang in het bloed. het was een logische stap om dan te kiezen voor de hulpverlening en later voor therapie. Niet alleen deze eigenschappen hebben gemaakt dat ik therapeut ben geworden.

 

De meeste mensen die therapeut worden hebben zelf ook wat bagage meegekregen waardoor ze makkelijk kunnen meevoelen en inleven. Dat is bij mij niet anders. De meeste emoties die ik bij de cliënt zie heb ik zelf ook ervaren en dat maakt dat ik heel dichtbij kan komen, er snel vertrouwen ontstaat en ik de ander mag bijstaan op die weg.



3. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Mensen op een diep niveau kunnen laten ervaren dat ze er niet alleen voor staan. Wanneer mensen dit voelen ervaar ik die verbinding met hen die vervolgens levensveranderende processen op gang brengt. Dat geeft ontzettend veel voldoening.




leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Knuffelen met zoonlief en genieten van mijn chocolademomentje.. :-)



2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Nog steeds als therapeut, nog steeds als betrokken moeder, nog steeds als iemand die haar leven vult met muziek en mensen.. Ik hoop dat ik over 5 jaar de wereld meer kan laten zien van wat ik op therapeutisch vlak als kennis en ervaring in huis heb en daarover zou mogen onderwijzen. Via schrijfsels of live. Nu gebeurt alles nog achter de coulissen.



3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Mensen opzoeken, tijd spenderen met een vriend(in), muziek maken (piano, zang, opnemen), wandelen in de natuur, lezen en schrijven.



4. Waar word jij blij van?

Gezonde eigen baksels :)
En van zo hard lachen, dat je er tranen van in je ogen krijgt. Heb ik altijd met mijn broers en zussen... Een ongekende chemie..



5. Heb je een partner en/of gezin?

Inmiddels ben ik 12,5 jaar getrouwd met een man waar ik nog steeds gek op ben. We hebben samen 3 kinderen. 2 meiden van 11 en 10 en een zoon van 7. We hebben ook 2,5 jaar een puberpleegdochter in huis gehad met wie we nog steeds contact hebben.



6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Tijdens mijn opleiding voor relatie en gezinstherapeut moest ik verplicht in leertherapie. Ik had het anders nooit gedaan omdat ik vond dat ik alles zelf moet kunnen. Idd, heel gek om dit te zeggen wanneer je zelf therapeut wilt worden.

 

Die tijd is een zeer waardevolle periode geweest waar ik meer in contact ben gekomen met onbewuste gevoelens en drijfveren. Jaren later heb ik er zelf voor gekozen weer een therapietraject te volgen om af te maken wat ik in die tijd nog niet kon. Omdat ik mezelf nog niet belangrijk genoeg vond hier de tijd voor te nemen.

 

Ik kan eigenlijk iedereen aanraden om in therapie te gaan wanneer je ervaart dat er thema's in je leven zijn waar je maar steeds niet uitkomt in je eentje. Het geeft een stuk eigenwaarde terug en rust in onverwerkte emoties.

 

Daarbij is het helend jezelf eens door de ogen van een ander liefdevol persoon te ervaren die jou werkelijk ziet zoals je bent.



7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Muzikant, zangeres of schrijver.




inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Priester en schrijver Henry Nouwen
Zanger Jason Upton



2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Op dit moment is dat 'binnen geroepen' van Henry Nouwen.
Boekentips:
'Adam' en 'eindelijk thuis' van Henry Nouwen;
'Niemandskinderen' van Carolien Roodvoets
'De jongen die opgroeide als hond' van Bruce Perry & Maia Szalavitz
'Met vreugde man zijn' van Jim Wilder



3. Jouw favoriete spreuk / quote?

"To love at all,
is to be vulnerable"
C.S. Lewis



4. Wat is jouw missie?

Mijn missie is verbinding te zoeken met mensen en kinderen om mij heen en in dat contact liefde, wijsheid, troost en genade door te geven. Kortom, leven laten stromen door mij heen naar anderen toe.



5. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Ik heb geen tip om je gelukkig te voelen. Het leven is een verzameling van vreugdevolle momenten en periodes van lijden en daarin vind ik het belangrijk elkaar op te zoeken, het niet alleen te doen. We zijn gemaakt voor relaties omdat dát hetgeen is wat vreugde, verandering en vervulling geeft.




Ervaringsgericht relatie- en gezinstherapeut/gestalttherapeut - Klundert - Lydia

Contact met Lydia

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht