Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog
psychosociaal therapeut, ACT-therapeut - Oss - Wendy
Therapie Oss
Vossehol 87
5344 LB Oss
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



Wendy | psychosociaal therapeut, ACT-therapeut

Therapie Oss

Mijn naam is Wendy. Ik ben psychosociaal therapeut en heb me verder geschoold in Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Verder heb ik bijscholingen gevolgd in het begeleiden van mensen die te maken krijgen met ziekte, chronische pijn en stress. 

In mijn praktijk komen mensen vanuit allerlei achtergronden met allerlei verschillende problemen, angsten en onzekerheden. Als zelfstandig werkend therapeut kan ik hierin maatwerk bieden.




Waar ik je bij kan helpen

Als psychosociaal therapeut kan ik je helpen om weer je weg te vinden in het leven.
Daarbij vind ik het  belangrijk om de tijd en de rust  te nemen om samen met jou stil te staan bij wat jou nou precies  tegenhoudt om het leven te leiden waarnaar je verlangt. 

Het kan zijn dat je overspoeld wordt door je gevoelens, of steeds meer vast komt te zitten in piekergedachten. Misschien ben je in een situatie terechtgekomen waarin je keuzes moet gaan maken, maar je weet niet hoe. Of je hebt te maken met een chronische ziekte van jou of van iemand in jouw omgeving. 

 

Soms kom je er in je eentje niet goed meer uit en heb je even iemand nodig die samen met jou op zoek gaat naar manieren om meer licht en lucht in je leven te brengen. Ik kan je daarbij helpen. 

Ik heb ontdekt dat Acceptance and Commitment Therapy (ACT) alles in zich heeft om dat te doen.

ACT

Iedereen krijgt in zijn/haar leven te maken met problemen. Je hebt lang niet alles zelf in de hand: het gezin waarin je geboren wordt, mensen die je tegenkomt en soms ook weer verliest, ziekten, ongevallen, verlies van werk enz. Wat je wel in de hand hebt, is de manier waarop je daarmee omgaat. En juist daarin kun je, ongewild enorm vastlopen.

 

Het is heel menselijk om pijn of verdriet uit de weg te gaan, maar op de lange termijn verlies je daarmee ook de dingen die voor jou het leven zin en betekenis geven.

ACT is een bewezen effecttieve therapie die zorgt voor meer veerkracht.  


Je leert op een andere manier kijken naar je gedachten en gevoelens en leert daar op zo'n manier mee om te gaan dat er weer ruimte komt in je leven om te doen wat voor jou belangrijk is.

 

Dat doen we door het samen te hebben over dat wat jou bezig houdt en door via opdrachten en oefeningen inzicht te krijgen in jouw manier van omgaan met moeilijke dingen in je leven. Wat zo fijn aan ACT is, is dat het je niet alleen inzicht geeft in dat waar je tegenaan loopt.

 

Er is ook veel ruimte om te ontdekken wat voor jou het leven waardevol maakt en van daaruit stappen te zetten.  Doordat je leert om anders om te gaan met moeilijkheden is het een therapie die je ook iets meegeeft voor de lange termijn 

Naast mijn werk als therapeut heb ik ook ervaring als vrijwillig coördinator in een hospice, waar ik samen met een collega ook de  intervisie heb verzorgd. Verder heb ik aan  diverse doelgroepen workshops gegeven over thema's als omgaan met rouw en verlies,omgaan met grenzen, zelfzorg voor mantelzorgers en vrijwilligers. 


Over mij

Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van drie meerderjarige zonen. 
Zelf ben ik de jongste uit een gezin van acht kinderen.

 

In mijn leven heb ik te maken gekregen met moeilijke omstandigheden, zoals het verlies van mijn vader toen ik 15 jaar oud was en het verlies van een broer en zus, een aantal operaties die niet goed verliepen en recent de ernstige auto-immuunziekte van onze oudste zoon, voor wie wij nu zorg dragen..

Ik dacht lange tijd  dat ik het allemaal alleen moest oplossen. en was vooral aan het overleven.
Pas veel later ontdekte ik dat juist het aangaan van pijn en verdriet uiteindelijk weer ruimte vrij kan maken en meer licht kan brengen in het leven. Dit geef ik graag door aan de mensen om mij heen en zeker ook aan mijn cliënten. Je moet het zelf doen, maar zeker niet alleen!

Online therapie

Voor wie moeilijk van huis kan en/of dat liever niet wil  bied ik therapie aan via een beeldbelsysteem: WeSeeDo.. Dit systeem voldoet aan de strenge richtlijnen van de Europese privacywet (AVG).
Het werkt heel eenvoudig: je hoeft er niets voor te installeren en het werkt op laptop, telefoon of tablet. We spreken samen een dag en tijd af en ik stuur je dan een link, die je  aan kunt klikken. 

Wil je liever een telefonische afspraak, dan kan dat natuurlijk ook.

Tussen de afspraken door kun je als je dat wilt volop aan de slag met de informatie en oefeningen van de ACT-Guide app of met oefeningen die ik je via de mail toestuur.

De online afspraken kunnen we ook combineren met face-to-face afspraken.
Daarbij is het in de huidige situatie natuurlijk belangrijk dat we ons houden aan de richtlijnen die het RIVM daarvoor geeft.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen

Institute for Positive Health

Werken met Positieve Gezondheid

Psychwire

ACT for depression and anxiety disorders.

ACT for grief and loss, 

Trauma-Focused ACT. 

 

Integrative Pain Science Institute:

Pain in Motion

 

Bijscholing Kempler instituut

Systeemgericht werken met gezinnen

 

ACT Guide

ACT in groepen


Integrative Pain Science Institute
ACT in Motion

ACT-Academie

Vierdaagse bijscholing Therapeutische modellen bij ziekte en pijn

Bijscholingen via de LVPW/AVKV
Psychosociale begeleiding bij chronische alvleesklierontsteking en alvleesklierkanker 

Positieve gezondheid                                                                              

 
SeeTrue Opleidingen 
Acceptance and Commitment Therapy (ACT),basis- en vervolgopleiding
 
 

Energieschool

Psychosociale Basiskennis (PSBK)

 
Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO)
Vierjarige opleiding tot psychosociaal therapeut


 

 


Registraties:

  • KvK:  63635763
  • AGB-Code persoonlijk:90101134
  • AGB-Code praktijk:90060700
  • LVPW (Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden
  • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
  • SCAG (Stichting Complementaire Zorg en Alternatieve Gezondheidszorg)


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Wie kan bij mij terecht?

Ik werk met mensen vanaf  16  jaar, met allerlei verschillende problemen, zoals angst, onzekerheid, verlieservaringen, chronische ziekte en pijn.

Soms heb je meer nodig dan psychosociale therapie kan bieden. In dat geval zullen we dat bespreken en kan ik met je meedenken over de mogelijkheden.

 

In veel gevallen kan de therapie die je bij mij volgt goed samengaan met bijvoorbeeld een traject bij een ergotherapeut, fysiotherapeut of diëtist of met begeleiding door een WMO-consulent.  Dit altijd in overleg met jou en uitsluitend met jouw toestemming. 

 

Bij medische klachten zal ik je altijd adviseren om ook contact op te nemen met je huisarts. 



Hoe werkt het?

Als je contact met me opneemt, plannen we een kennismakingsgesprek van een half uur.
Dat gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.


In dat gesprek kunnen we bespreken wat jouw hulpvraag is en is er alle ruimte voor jou om eventuele vragen te stellen. 


Na het kennismakingsgesprek gesprek geef ik je als je dat wilt  de tijd om alles even te laten bezinken. Sommige cliënten hebben die bedenktijd niet nodig en plannen meteen een eerste sessie in. Dat mag natuurlijk ook.

 

Meestal vinden de sessies eens per twee weken plaats. Soms plannen we er elke week één en vaak aan het einde van een traject eens per maand.

 

Het aantal sessie van telkens een uur varieert van twee tot meer dan vijftien. Dit alles in overleg en we staan er regelmatig samen bij stil of we nog op de goede weg zitten. Ik voer praktijk aan huis in Oss. 

Doorverwijzing is niet nodig.
De therapie wordt vrijwel altijd voor een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je hoeft het eigen risico niet aan te spreken. 

Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen en school me regelmatig bij, zodat ik mijn cliënten zo goed mogelijk kan blijven begeleiden.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

In mijn praktijk zie ik cliënten met allerlei verschillende problemen. 
De Top 5 ziet er zo uit:

  • Piekergedachten
  • Angst
  • Stress
  • Rouw/verlies
  • Omgaan met ziekte

 

 

De meest  voorkomende klacht van cliënten die bij mij komen is het last hebben van piekergedachten. Mensen hebben vaak van alles geprobeerd om daar vanaf te komen en juist dat is het probleem. Want hoe harder je ertegen vecht, hoe sterker die gedachten worden. ACT leert je daar op een andere manier mee om te gaan, waardoor er ruimte komt om in elke situatie te kunnen kiezen wat je gaat doen. Gedachten en gevoelens op zich  zijn niet goed of fout; het gaat erom wat je doet en of dat  jou  ook op langere termijn verder helpt.

Angst komt ook heel veel voor, in allerlei vormen :  sociale angst,  faalangst, en in deze tijd van Corona  angst voor het verlies van de vanzelfsprekendheid van het leven. Vaak proberen mensen die  angst te verdoven door overmatig gebruik van alcohol, medicatie, eten of gamen. Of ze proberen op allerlei manieren die angst te controleren: van zorgen dat je dicht bij de uitgang gaat zitten, zodat je meteen weg kunt als er iets niet goed gaat tot het uitvoeren van dwanghandelingen.
Wat ook veel voorkomt is dat mensen vanuit hun angst steeds meer dingen uit de weg gaan, waardoor ze uiteindelijk geïsoleerd raken en hun leven als het ware stil komt te staan.
In therapie is er aandacht voor wat er achter de angst ligt  en gaan we op zoek naar wat voor jou het leven zinvol maakt. Daarbij gaan we aan de slag met het anders omgaan met gevoelens en gedachten waardoor en meer ruimte komt om je bezig te houden met  dingen die voor jou echt de moeite waard zijn.

Stressklachten zie ik ook veel bij mijn cliënten.  Regelmatig komt het voor dat mensen die bij mij komen uitgevallen zijn op hun werk. De aanleiding daarvoor kunnen veranderingen in de werksituatie zijn, zoals een reorganisatie, of persoonlijke omstandigheden, zoals een stressvolle thuissituatie of een ziekte. Vaak is het een combinatie.
In therapie geven we dan veel aandacht aan zelfzorg, maar ook aan het leren aanvoelen en  aangeven van  grenzen. Daarnaast komen ook het omgaan met angst en piekergedachten vaak voorbij en staan we stil bij wat er voor deze cliënt echt toe doet in het leven.   Belangrijk bij alle lichamelijke klachten is dat er ook contact is met de huisarts.

 

Rouw en verlies zie ik in allerlei vormen voorbij komen. Het kan gaan om het verlies van werk, maar ook van gezondheid. Wat ik nog niet genoemd heb is het verlies van iemand die belangrijk voor je was en in feite nog steeds is. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een echtscheiding of een overlijden. Soms wordt iemand overspoeld door verdriet en soms is er in eerste instantie vooral boosheid en onmacht. In therapie  is er alle aandacht en ruimte voor al deze gevoelens en gaan we samen op zoek naar manieren om mèt dit verlies door te kunnen leven.

Mijn beroepsvereniging, de LVPW, heeft veel contact met de Alvleeskliervereniging (AVKV) en met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging (CCUVN).  Deze patiëntenverenigingen hechten er waarde aan dat patiënten die daar behoefte aan hebben terecht kunnen bij therapeuten die kennis hebben van deze  ziekten. Ik volg regelmatig bijscholingen op dit vlak en ook in het omgaan met ziekte en pijn in het algemeen. Mensen met allerlei  vormen van ziekte en pijn weten mij te vinden, vaak ook op advies van hun arts.  Ook hier is ACT een bewezen effectieve therapievorm.  

 

 

Tarieven

Mijn tarief is   €60,00 per sessie van een uur als de therapie plaatsvindt in mijn eigen praktijk in Oss.
In enkele gevallen kan de therapie plaatsvinden op een andere locatie. Dan is mijn tarief €70,00 per uur.

Als je aanvullend verzekerd bent wordt de therapie vrijwel altijd deels vergoed vanuit je zorgverzekering.

Openingstijden

Maandag 10.00 tot 18.00
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag
Vrijdag 10.00 tot 18.00
Zaterdag 10.00 tot 17.00
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Oss.
Ik ontvang mensen uit de regio Oss, Rosmalen, Uden, Den Bosch, Schijndel.



Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Wendy:



Interview

Lees hieronder het interview met Wendy .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Mijn praktijk aan huis is gevestigd in Oss. Een voordeel van een praktijk aan huis is dat ik flexibel kan zijn in de uren waarop ik werk. Ik merk dat dat door mijn cliënten als prettig wordt ervaren.

Sinds juli 2019 werk ik daarnaast ook in Gezondheidscentrum Kracht Zuid in Den Bosch. Daar werken allerlei disciplines, zoals fysiotherapeuten, diëtisten, een ergotherapeut, logopedisten etc. Het is een fijne plek om te werken.


2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Ik denk dat je alles wat je meemaakt in je leven meeneemt in de persoon die je nu bent.
Ik ben mijn vader verloren toen ik 15 jaar was. Dat was een zwarte periode in mijn leven. Later in mijn leven verloor ik achtereenvolgens mijn moeder en een broer en zus.

Ruim 10 jaar geleden lag ik door de complicaties van een operatie op het randje van leven en dood en dat maakte dat ik, toen ik herstelde veel bewuster in het leven stond. Dat was echt een ommekeer die me achteraf gezien heel veel heeft gebracht.

Mijn man ontmoette ik toen ik 20 was en we zijn al bijna 30 jaar heel gelukkig samen. Verder ben ik nog steeds dankbaar dat ik moeder heb mogen worden van drie zonen.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Omdat het wat mij betreft het mooiste vak is dat er is. Mensen mogen helpen om hun weg in het leven (weer) te vinden, daar een bijdrage aan te mogen leveren, vind ik prachtig.


4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Het fijnst vind ik als ik bij cliënten zie dat ze weer vertrouwen krijgen in zichzelf en weer energie voelen om het leven aan te gaan.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Gisteren stond ik in Den Bosch op de bus te wachten. Het was koud en het regende stevig.
Bovendien had de bus vertraging. Toen ik eenmaal in de bus zat en door het raam naar de donkergrijze lucht keek, zag ik een schitterende regenboog. Ik werd daar meteen blij van, net als mijn medepassagiers.
Later, weer thuis in Oss, kwam ik er via de Social Media overal foto's met regenbogen tegen. Het idee dat op een doordeweekse, regenachtige dag zoveel mensen genoten van dit natuurverschijnsel maakte me blij. Heerlijk om bijzondere momenten met anderen te delen!

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Over 5 of 10 jaar zie ik mezelf het liefst nog hetzelfde werk doen. Ik zou dan met name als het gaat om cliënten die te maken hebben met ziekte en pijn graag nog meer willen samenwerken met collega's van andere disciplines in de eerstelijnszorg, zoals fysiotherapeuten, cesartherapeuten, diëtisten, etc.

Verder denk ik nog steeds vanuit Acceptance and Commitment Therapy (ACT) te werken, omdat die benadering wat mij betreft alles in zich heeft om mensen te helpen.
Ik krijg jonge mensen (vanaf 17 jaar) in mijn praktijk, maar ook cliënten die 60 plus zijn en ik werk zowel met mannen als met vrouwen. Die afwisseling bevalt mij erg goed en dat mag wat mij betreft zo blijven.

En het lijkt mij heerlijk om tegen die tijd oma te mogen zijn.



3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik wandel graag, samen met man, met onze hond of met vriendinnen. Dat kan in de natuur zijn, maar ook in een stad die ik nog niet, of niet goed ken.
Ik geniet het meest van de kleine dingen in het leven, van samen zijn met mensen waar ik veel om geef en ik hou oprecht veel van mijn werk.
Wat ik ook erg leuk vind is het maken en geven van lessen en workshops, bijvoorbeeld over rouw en verlies, omgaan met grenzen, omgaan met ziekte en pijn of omgaan met stress.


4. Waar word jij blij van?
Delen met anderen. kijken naar wolkenluchten, mooie boeken lezen, het moment waarop mijn oudste zoon voor het weekend thuis komt, als mijn zoon die in het buitenland stage loopt ons belt, of onze jongste zoon het gezellig heeft met zijn vrienden
Mooie dingen zien in de natuur, of in gebouwen of in een museum.
Wandelen met mijn lief, druk pratend of stilzwijgend genietend.
Fijne gesprekken met collega's.
Samenzijn met lieve vriendinnen en vrienden.
Uit eten gaan.
Ik word ook blij van dieren en de onbevangenheid van kleine kinderen.
En van mijn werk, natuurlijk!


5. Heb je een partner en/of gezin?
Ja, ik ben bijna 30 jaar samen met mijn man en we hebben samen drie zonen, waarvan twee studerend en één op de middelbare school.


6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Toen ik 15 jaar was, overleed vrij plotseling mijn vader. Mijn moeder kon dit alles niet goed opvangen en de meesten van mijn broers en zussen waren al uit huis. Ik voelde me verloren en werd depressief. Ik heb toen groepstherapie gehad bij het GGZ, maar ging daar zelf weg, omdat ik me niet gehoord voelde. Ik kreeg op school veel steun van een docente, die mij motiveerde om op zoek te gaan naar een andere therapeut. Ik ben toen uiteindelijk even naar een beeldend therapeut gegaan.
Uiteindelijk hebben de gesprekken met die docent me het meest geholpen, omdat zij mij hielp om mijn eigen keuzes te maken.

Heel veel later, tijdens mijn opleiding tot psychosociaal therapeut moest ik net als al mijn medestudenten leertherapie volgen. Ik vind dat ontzettend belangrijk, omdat je als therapeut heel goed stil moet kunnen staan bij wat jou bezig houdt en daar ook mee om moet kunnen gaan. Dat voorkomt dat jouw eigen ervaringen niet tussen jou en je cliënt komen te staan. Mijn leertherapeut werkte vanuit Gestalt, een benadering waarbij Acceptance and Commitment Therapy goed aansluit. Ik heb er ontzettend veel van geleerd!

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Ik heb een tijdje gewerkt als vrijwillig coördinator in een hospice.
Als er ooit een betaalde functie als coördinator op mijn pad zou komen, waarbinnen ik veel aandacht zou mogen besteden aan kwaliteitszorg voor zowel medewerkers als bewoners, zou ik dat heel graag doen naast mijn werk als therapeut.


inspiratie


1. Jouw favoriete spreuk / quote?
Een pad ontstaat door te lopen.

2. Wat is jouw missie?
Mensen helpen om de zin in hun leven terug te vinden en hen helpen om de vaardigheden te ontwikkelen om een leven te leiden dat er voor hen toe doet.


3. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Je kunt je niet voortdurend gelukkig voelen. Daarnaar streven is een illusie.
Op zoek gaan naar wat er diep vanbinnen voor jou echt toe doet, ruimte maken voor alles wat er in je omgaat, zonder dat te veroordelen en van daaruit stappen maken, dat is waar het om gaat.
Verbinding met jezelf is essentieel, maar wij hebben als mens ook de verbinding met anderen nodig. Zoek die vooral op.
Als je het met één van deze dingen moeilijk hebt, kan het je helpen om hier hulp bij te vragen van een goede coach of therapeut.


psychosociaal therapeut, ACT-therapeut - Oss - Wendy

Contact met Wendy

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht