Psycholoog Meppel
De Vos van Steenwijkstraat 62
7957BH De Wijk |
|
https://psycholoog-meppel.nl/ | |
Stuur een bericht |
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Pauline | Psycholoog
Psycholoog Meppel
Mijn naam is Pauline en ik werk als psycholoog vanuit mijn eigen praktijk in De Wijk, het dorp aan de rivier de Reest, tussen Meppel en Hoogeveen.
Wanneer we ons leven aardig op orde hebben en prettige relaties onderhouden met de mensen om ons heen, ervaren we dat het ons goed gaat en voelen we ons gelukkig.
Maar soms gaat het anders. Er zijn situaties waarin we ons ontevreden en ongelukkig voelen en niet goed weten wat we kunnen doen. Hulp van familie en vrienden is niet altijd voor handen of niet toereikend. Tijdelijke ondersteuning van een psychoog kan dan uitkomst bieden.
Vanuit mijn praktijk begeleid ik volwassenen met individuele en relationele hulpvragen. Bewust worden van van wat er nu werkelijk speelt, van wensen en verlangens, maar ook van aannames en verwachtingen, speelt een belangrijke rol tijdens begeleidingssessies. Zonder bewustwording geen werkelijke verandering.
In mijn praktijk help ik mensen zichzelf, anderen en situaties beter te begrijpen. Daar is vaak moed voor nodig. Het vergt moed om jezelf en anderen echt te zien en te accepteren zoals je bent en zij zijn, met alle prettige en minder prettige kanten. Ik help je graag jezelf beter te leren begrijpen zodat jij nieuwe keuzes kunt maken. Je hebt alles in huis om je leven en je relaties met anderen positief vorm te geven.
Hieronder staan een aantal klachten waarbij ik je kan helpen. Mocht je een probleem, vraag of klacht hebben die er niet bij staat, aarzel niet even contact met me op te nemen. Het is best mogelijk dat ik toch iets voor je kan betekenen!
· Angsten en sociale angsten
· Onzekerheid, assertiviteitsproblemen, laag zelfbeeld
· Burnout, overspannenheid
· Communicatieproblemen
· Concentratieproblemen
· Depressieve gevoelens
· Eenzaamheid
· Faalangst
· Gedragsproblemen
· Hooggevoeligheid
· Midlife-crisis
· Niet lekker in je vel zitten
· Nare jeugdherinneringen en ervaringen
· Onrust
· Opvoedings-vragen en problemen
· Ouder worden
· Perfectionisme
· Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording
· Problemen met sociale contacten
· Psychosomatische klachten
· Relatieproblemen
· Stress en spanning
· Zingeving
Van Harte Leven, hoe doe je dat?
Wil je ook van harte leven? Je niet meer minderwaardig en klein voelen in vergelijking met anderen? Wil jij je ook tevreden en voldaan voelen in plaats van onzeker, geïrriteerd en gefrustreerd? Wil jij minder stress ervaren, wil je af van het gevoel dat je constant iets ‘moet’? Word dan moedig, zoals al veel mensen voor jou!
Moedige mensen geloven dat ze in staat zijn zich positief te ontwikkelen en andere mensen ook. Ze geloven dat mensen nooit ‘af’ zijn maar altijd ‘onderweg’. Dat helpt hen mild en bemoedigend om gaan met ‘fouten’ van zichzelf en anderen.
Moedige mensen weten dat ze altijd nieuwe keuzes kunnen maken. Ze leren van wat ze doen zonder zich minderwaardig te voelen.
Als je moediger wordt, krijg je meer interesse in de wereld om je heen. Je wordt actiever, durft meer bij te dragen en je wordt creatiever in het vinden van mogelijkheden en oplossingen. Moedige mensen halen het beste bij zichzelf en anderen naar boven.
Door moedig te handelen ontwikkel je een positief en realistisch gevoel van eigenwaarde.
Moedig en van harte leven maakt dat we ons beter voelen. We ontwikkelen veerkracht en ervaren dat we altijd wat kunnen doen dat helpend is. Dit maakt ons van binnen rustiger.
Tijdens begeleidingssessies komen de volgende onderdelen aan bod:
Analyse van je hulpvraag, je kwaliteiten en vaardigheden, je wensen en behoeftes en van de wijze waarop je geneigd bent te reageren op (stressvolle) situaties. We onderzoeken wat je doet om je goed te voelen en pijn te vermijden. We doen dat mild en zonder oordeel.
Ik ga er van uit dat al ons gedrag een positieve intentie heeft. Mensen die zich stil houden en terugtrekken tijdens een woordenwisseling, doen dat vaak omdat ze de situatie niet verder willen verslechteren. Mensen die schreeuwen doen dat vaak omdat ze contact willen met de ander maar zich niet gehoord voelen.
Aanvaarding van de situatie. Aanvaarding van gevoelens, gedachten, gedrag, ons eigen aandeel in zowel succesvolle als lastige situaties. Aanvaarden dat we beeldhouwer zijn van hoe we (onbewust) zijn gaan denken over onszelf, anderen en de wereld om ons heen. Aanvaarden dat we zijn gaan geloven dat dit beeld dat we hebben gecreëerd, waar is, vertrouwd en normaal is. En dat we daardoor niet meer zien dat het misschien ook allemaal anders kan zijn en dat we zelf ook anders kunnen.
Aanvaarden betekent niet berusten. Het houdt in dat we onze manier van denken, voelen en doen moedig en mild erkennen zonder oordeel. Dat zet ons psychisch recht. We veroordelen onszelf (en anderen) niet langer maar nemen verantwoordelijkheid voor onze manier van reageren en voor de gevolgen van ons gedrag. We realiseren ons dat we geen slachtoffer zijn van onze omstandigheden maar nemen het stuur van ons leven weer in eigen hand en ervaren vrijheid: ‘ik kan ook anders kiezen’.
Aanpassing van je gedrag op basis van verkregen inzichten. Jij bepaalt of je wilt veranderen en in welke richting. We verkennen samen helpende alternatieven waarop jij moedig met je problemen kunt omgaan.
Hierbij maken we, als jij dat wilt, gebruik van ontspanningoefeningen, visualisaties, de helende werking van je ademhaling en handige hulpmiddelen om in je kracht te (komen) staan.
We hebben niet altijd invloed op wat ons overkomt, wel op de manier waarop we er mee om gaan.
Actie ondernemen door moedig te oefenen met nieuw gedrag. ‘We make the road by walking, not only by talking.’ Opgedane inzichten verbleken wanneer ze niet worden omgezet in gedrag. Je kunt de zee immers niet oversteken door alleen over het water te staren. Je oefent door te beginnen waar je gebleven bent, door kleine haalbare stappen te zetten en je inspanningen en vorderingen bewust waar te nemen en te waarderen.
Hartelijke groet,
Opleidingen & registraties
Opleidingen
Psychologie Msc, Universiteit Leiden, 1989-1993.
HBO Maatschappelijk Werk BSW, De IJsselpoort Kampen, 1981-1985.
Encouraging Trainer (persoonlijke ontwikkeling, opvoeding, relatie), ASIN Assen, 2005-2007.
EFT (basis)Therapeut en EFT Trainer, Stichting EFT Nederland Nieuwegein, 2013-2014
Ademcoach, Herleva Almere, 2015
Boundary Based Awareness Coach en Counselor (BBACC), Ik-grensbewustzijn Nederland, 2016-2017
Self-Boundary Awareness Trainer (SBAT), Ik-grensbewustzijn Nederland, 2017-2019.
Naast bovenstaande opleidingen volg ik jaarlijks intervisie en bijscholingen rond diverse thema's, zoals:
Gedragsverandering, door GZ-psycholoog en Gedragstherapeut Martin Appelo
Narcisme, tevens door Martin Appelo (therapeut, coach, docent, spreker en schrijver)
Zelfcompassie en zelfvertrouwen, door dr. Elke Seets (docent Psychologie aan de Universiteit van Maastricht)
Emoties, door dr. Ursula Oberst (psychotherapeut en docent Psychologie aan de Universiteit van Barcelona)
Je Levensstijl vormgeven: creatief werken met jeugdherinneringen, tevens door dr. Ursula Oberst
Relatietherapie, door Terry Real (internationaal erkend gezinstherapeut, spreker en bestsellerauteur)
Sociale Gelijkwaardigheid, door Marion Balla (co-directeur van Adler School of Professional Psychology in Toronto Canada, counselor, therapeut, adviseur, trainer, docent Summerschool Icassi)
Casus conceptualisatie, door dr. John Sperry (docent Geestelijke Gezondheidszorg en Counseling, Lynn University, Florida, USA)
Registraties
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (de NFG) en de koepelorganisatie Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) .
Register-lidnummer de NFG: 6628Registratienummer NAP: 240028
Daarnaast sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
KvK: 92637965
Registraties
Specialisaties
Ik ben op mijn best wanneer ik mensen begeleid die zich willen ontwikkelen en gemotiveerd zijn tot zelfreflectie. ook wanneer ze last hebben van het gedrag van anderen. We hebben immers alleen directe invloed op ons eigen gedrag en onze eigen manier van waarnemen, denken en voelen.'Leren luisteren om te begrijpen, in plaats van te luisteren om te reageren' (naar jezelf en anderen) vormt een belangrijk onderdeel van de begeleiding.
Dus ben je nieuwsgierig en durf je in de spiegel te kijken en jezelf te ontmoeten? Durf je te experimenteren en uit je eigen bubbel te komen? Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk.
Bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met:
- oververmoeidheid, overspannenheid, onvoldoende veerkracht;
- afname van levenslust, verslagenheid, gevoelloosheid, leegte;
- gevoelens van angst (faalangst, sociale angst), onzekerheid;
- gevoelens van verdriet, teneergeslagenheid
- onvrede, irritatie en boosheid of wantrouwen
- gevoelloosheid, onvermogen tot compassie en empathie;
- destructieve gedachten en gedragspatronen;
- hooggevoeligheid, hoogsensitiviteit;
- aanpassingsproblemen;
- problemen met autonomie, onvermogen of twijfel om bewust richting te geven aan je eigen leven;
- assertiviteitsproblemen;
- je niet gezien, niet gehoord voelen, je er niet bij horen voelen;
- weinig zelfvertrouwen; minderwaardigheid-gevoelens;
- identiteitsvragen (wie ben ik, wat wil ik);
- innerlijke onvrede ervaren;
- conflicten met andere mensen;
- problemen in het stellen en bewaken van je eigen grenzen;
- problemen met het accepteren van grenzen van anderen;
- levensvragen, zingevingsvragen;
- werkgerelateerde problemen;
- relatieproblemen (partner, kinderen, ouders, familie, vrienden);
- vragen over opvoeding, opvoedingsproblemen, ouderschap;
De meest behandelde klachten in mijn praktijk:
De meest behandelde klachten in mijn praktijk zijn:- Identiteitsvragen, onzekerheid, angst
- Emotioneel reageren op situaties
- Overspannenheid, vermoeidheid
- Relatieproblemen (met partner, kinderen, familie, collega's)
- Zingeving, bore out, twijfel
Therapievormen
- ✓ Burnout therapie
- ✓ Coaching
- ✓ Cognitieve therapie
- ✓ Contextuele therapie
- ✓ Counselling
- ✓ EFT-relatietherapie
- ✓ English speaking therapy
- ✓ Gedragstherapie
- ✓ Gesprekstherapie
- ✓ Lichaamsgerichte therapie
- ✓ Meditatie
- ✓ Mindfulness
- ✓ Mindfulness therapie
- ✓ Oplossingsgerichte therapie
- ✓ Ouderbegeleiding
- ✓ Personal coaching
- ✓ Psycholoog
- ✓ Psychosociale therapie
- ✓ Relatietherapie
- ✓ Schematherapie
- ✓ Stress therapie
- ✓ Systeemtherapie
- ✓ Therapie
- ✓ Werkgerelateerde therapie
Behandeling van
- ✓ Angsten
- ✓ Assertiever worden
- ✓ Beroepskeuze
- ✓ Bindingsangst
- ✓ Boosheid
- ✓ Bore out
- ✓ Burnout
- ✓ Communicatieproblemen
- ✓ Concentratieproblemen
- ✓ Depressieve gevoelens
- ✓ Echtscheiding
- ✓ Eenzaamheid
- ✓ Faalangst
- ✓ Gedragsproblemen
- ✓ Grenzen aangeven
- ✓ Hoogbegaafdheid
- ✓ Hooggevoeligheid
- ✓ Jaloezie
- ✓ Laag zelfbeeld
- ✓ Liefdesverdriet
- ✓ Midlife crisis
- ✓ Problemen met sociaal contact
- ✓ Negatief zelfbeeld
- ✓ Niet lekker in je vel zitten
- ✓ Omgaan met ziekte
- ✓ Onrust
- ✓ Onzekerheid
- ✓ Opvoedingsproblemen
- ✓ Moeite met ouder worden
- ✓ Overspannen
- ✓ Perfectionisme
- ✓ Persoonlijke ontwikkeling
- ✓ Piekeren
- ✓ Psychosomatische klachten
- ✓ Relatieproblemen
- ✓ Sociale angst
- ✓ Stemmingswisselingen
- ✓ Stress en spanning
- ✓ Zingeving
Tarieven
Tarief
Voor individuele therapie per sessie van 1 uur reken ik €85,00 en voor sessies van 1,5 uur €115,00. Voor een éénmalige consult en een intakegesprek geldt het zelfde tarief.
Voor relatietherapie / begeleidingstrajecten met 2 personen reken ik eveneens per sessie van 1 uur €85,00 en voor sessies van 1,5 uur €115,00.
Afspraken worden in overleg gemaakt. Een afspraak kosteloos annuleren en wijzigen is tot 48 uur van te voren mogelijk. Wanneer een afspraak binnen 48 uur geannuleerd of gewijzigd wordt, zonder dat er sprake is van een noodsituatie, breng ik 50 % van de kosten van de factuur in rekening. Voor een vergeten afspraak reken ik het uurtarief.
Vergoeding
Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden de individuele therapie sessies geheel of gedeeltelijk tot een bepaald maximum. De vergoeding is afhankelijk van je polis en aanvullende verzekering.
Op de website van de NFG (www.de-nfg.nl/vergoedingen), is een document te vinden waarin je kunt opzoeken of je voor een vergoeding in aanmerking komt.
Relatietherapie wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.
Openingstijden
Maandag | 8.30 - 17.00 uur |
Dinsdag | 14.00 - 17.00 uur |
Woensdag | 8.30 - 17.00 uur |
Donderdag | 8.30 - 12.00 uur |
Vrijdag | 8.30 - 12.00 uur |
Zaterdag | gesloten |
Zondag | gesloten |
Ligging
Mijn praktijk ligt in De Wijk.
Ik ontvang mensen uit de regio De Wijk, Meppel, Hoogeveen, Zwolle, Hardenberg.
Reviews Psycholoog Meppel
Hieronder staan reviews over Psycholoog Meppel - PaulineWaardering van 4,7 uit 5
Op basis van 8 reviews
De gesprekken met Pauline zijn voor mij altijd heel verhelderend. Zij weet de dingen concreet te maken en met gepaste humor te benaderen.
Dankzij haar heb ik niet alleen mezelf beter leren kennen, maar heb ik ook praktische handvaten en oefeningen gekregen die ik in het dagelijkse leven kan toepassen.
Pauline Hofstra leerde me op heldere en prettige wijze patronen zien in mijn leven en mijn relatie. Haar werkwijze is heel beeldend door het gebruik van tekeningen en figuren.
Pauline biedt niet alleen een luisterend oor, maar weet ook haarfijn te analyseren hoe de vork in de steel zit. Ze bespreekt dit open en liefdevol, zonder oordeel.
Het voelde heel vertrouwd om met Pauline mijn persoonlijke ervaringen te delen. Als ik nog eens vastloop, kom ik zeker bij haar terug!
Ik ben in contact met Pauline gekomen nadat mijn vrouw bij me weg is gegaan. Ik had een luisterend oor nodig en heb daarnaast nog heel wat geleerd over mijzelf. En dat in 4 gesprekken. Ik ben er blij mee en zal zeker weer contact opnemen mocht ik ergens niet alleen uit komen.
Mijn man is 2 jaar geleden bij me weggegaan en ik kon het maar niet accepteren.
Tijdens de gesprekken met Pauline heb ik vooral veel geleerd over mijzelf, over hoe ik onbewust 'vast blijf houden aan iets dat voorbij is' als overlevingsstrategie omdat ik me anders zo vreselijk eenzaam zou voelen.
Langzaam leer ik hoe ik het ook goed kan hebben zonder man, met mezelf, hoe ik veilig ben en prettig bi mezelf thuis kan komen. Vergt erg veel bewuste aandacht en oefening, het gaat niet vanzelf. Maar ik kom er wel.
Pauline, bedankt voor je luisterend oor, je geduld, je manier van spiegelen en al je oefeningen.
Ontzettend bedankt voor de prettige begeleiding de afgelopen maanden. Je hebt mij en ons erg geholpen. Je aanpak (duidelijk en genuanceerd, opbouwend, met humor) heeft voor mij erg goed gewerkt. Nogmaals dank dus!
Het afgelopen jaar stond in het teken van een ontmoeting met mijzelf en Pauline heeft hierbij een prettige rol in gehad.
Pauline is met haar bewoordingen duidelijk en treffend. Geen omhaal van woorden maar met diepgang en kracht.
Haar energieke uitstraling en humor maken haar toegankelijk om een goed gesprek mee te hebben. Altijd spannend als je ergens voor het eerst komt, maar bij Pauline zit dit wel goed!
Toen ik er achter kwam dat mijn man vreemd ging, heb ik de scheiding in gang gezet. Een zware tijd brak aan en mede dankzij de begeleiding van Pauline ben ik daar sterker uit voort gekomen. Het klikte meteen.
Nooit gedacht dat ik zo snel weer aan een nieuwe relatie zou durven beginnen. Enorm bedankt!
Neem contact op
Wil jij ook verandering?Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Tips van Pauline:
- Forum | Tip
- Angsten | Zonder angst door het leven
- Angsten | Soms is angst je beste vriend/in.
- Angsten | Angst op visite
- Assertiviteit | Gedraag je respectvol naar jezelf én de ander
- Assertiviteit | Verwar assertiviteit dan niet met agressiviteit
- Assertiviteit | Grenzen aangeven is enorm belangrijk
- Assertiviteit | Erken wat er in je omgaat, wat je raakt, voelt en denkt
- Assertiviteit | Wees bereid alles te durven voelen wanneer je voor jezelf opkomt
- Assertiviteit | Moedig Je Zelf versterken
- Assertiviteit | Choose your battles
- Assertiviteit | Doorleven
- Assertiviteit | Assertief zijn is relatiebewust zijn
- Communicatie | De 3 zeven
- Bindingsangst | Twijfel je aan de ander of jezelf?
- Bindingsangst | Bindingsangst of....
- Echtscheiding | Leer samenwerken op een respectvolle manier
- Echtscheiding | Zorg voor een 'fanclubje'
- Echtscheiding | Leer je partner weer met 'nieuwe ogen' zien
- Echtscheiding | Zelfreflectie helpt je je bewust te worden van patronen
- Echtscheiding | Het belang van je kind voorop
- Eenzaamheid | Ontwikkel moed om te leren wat je lastig vindt
- Eenzaamheid | Doe iedere dag iets voor iemand anders
- Faalangst | Ga op zoek naar bewijs van het tegendeel
- Faalangst | Onderzoek de faalangst in je lichaam
- Faalangst | En wat is daar zo erg aan?
- Faalangst | Wat is je echte thema?
- Hyperventilatie | Leer op een natuurlijke manier ademen
- Hyperventilatie | Op adem komen
- Hyperventilatie | Alfabet, tellen en zingen
- Hyperventilatie | 4 in 4 uit
- Jaloezie | Jaloers zijn op wat anderen doen
- Onzekerheid | Ontwikkel realiteitszin
- Onzekerheid | Onderzoek je IK-grens
- Onzekerheid | Bepaal zelf hoe jij wilt zijn als mens
- Onzekerheid | Gezonde twijfel en zeker zijn van jezelf
- Onzekerheid | Alles wat je denkt en gelooft dat je bent, dat word je
- Perfectionisme | Ontwikkel de moed 'goed genoeg' te zijn
- Piekeren | Best case scenario
- Relatieproblemen | WIJ in plaats van MIJ
- Relatieproblemen | Bouwen in plaats van bestrijden
- Slaapproblemen | Feit of Fictie?
- Stress | Oefening: rustiger in je lijf en hoofd
- Zingeving | Onderzoek: Hoe kan ik hier bijdragen?
- Zingeving | Draag op een positieve manier bij
- Gelukkig zijn | Van harte leven - Moedig stappen zetten
- Gelukkig zijn | Je innerlijke tuin verzorgen en onderhouden
- Gelukkig zijn | Leef naar hoe jij wilt zijn als mens
- Gelukkig zijn | De 3 dingen die goed gingen
- Kinderen & jongeren | Storende kinderen zijn ontmoedigde kinderen
- Kinderen & jongeren | Neem je kind serieus, laat het volwaardig meedoen.
- Kinderen & jongeren | Puberbrein op AAN zetten
- Overspannen | Onderzoek wat er in je leeft
- Negatief zelfbeeld | Spreek je negatieve gedachten gek uit tegen jezelf
- Negatief zelfbeeld | Doe iets voor een ander
- Corona - angst, stress, depressie | Het doel van Angst
- Corona - angst, stress, depressie | Geloof niet alles wat je denkt
- Corona - angst, stress, depressie | Doe wat je wel kunt doen
- Bore out | Te veel geluk
- Grenzen aangeven | Grenzen respecteren
Blogs van Pauline:
- ✓ 400+ therapeuten
- ✓ Snel een afspraak
- ✓ Ook online therapie