Liefdespsycholoog Made
Adelstraat 16
4921 BR Made |
|
https://liefdespsycholoog-brabant.nl/ | |
Stuur een bericht |
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Mirella | Relatiepsycholoog
Liefdespsycholoog Made
Ervaar je spanningen in je partnerrelatie, binnen je familie of in je werkomgeving? Dan heb je daar waarschijnlijk psychologisch en lichamelijk last van. Als contextueel coach, psycholoog en therapeut zie ik dat het gesprek hierover aangaan helpt.
Wens je meer verbinding, vertrouwen en liefde in je relaties? Wil je anders leren communiceren? Je seksleven veranderen? Meer zin in je leven voelen? Of bemiddelen in een relatieconflict in jouw familie? Neem dan contact op en leer andere relaties aan te gaan. Je bent alleen welkom, en ook met elkaar. Ik ontvang individuen, paren, vrienden, collega’s en gezinnen.
Zo werk ik
Ik pas psychologie toe. Ik observeer, zie verbanden, luister oprecht en zie knelpunten. Dat wat ik opmerk, benoem ik. En ik leg de psychologie erachter uit. Ik kan je knelpunten niet oplossen. Jij bent degene die jou het beste kent. Jij bent degene met de antwoorden. Ik help je bij het zoeken naar je antwoorden.
We kunnen zoeken in je gedachten, in je fantasie, in opdrachten, in je gedrag en in je omgeving. Zolang het bij jou past, werk ik met allerlei methodieken. Ik begeleid je persoonlijk, professioneel, creatief, enthousiast en met humor. Zoek naar wat je kunt doen als je (tijdelijk) ontevreden bent over de kwaliteit van je leven.
Mijn opleidingen en certificeringen
Vanuit een innerlijke gedrevenheid om me te specialiseren in relaties doorliep ik verschillende studies. Ik studeerde af als Psycholoog BAP, met een minor in Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling. Om mij verder te ontwikkelen volgde ik de opleiding Post HBO Systeemtherapeutisch Medewerker. Daar werd ik geraakt door de invloed van familierelaties. Sinds 2013 specialiseer ik mij in de contextuele hulpverlening. Hier staat de relationele ethiek tussen mensen voorop.
Openingstijden
Ik werk op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Je kunt langskomen in mijn praktijk in Made, of een online sessie inplannen.
Online therapie
Opleidingen & registraties
- 2022 - 2025: Jezelf in beeld door creatief beeldend werk - De kleine tiki - Breda
- 2021: Diverse nascholing zoals: De clown in therapie, Existentieel welzijn, en Imagotherapie.
- 2020: Diverse nascholing zoals: Heb verlies lief, Seksualiteit en Eros, Contact; de ziel van GGZ
- 2019: Diverse nascholing zoals: Narcisme in relaties, Jij bent toch mijn moeder niet?!, en The Work
- 2018: Diverse nascholing zoals: Partner en relatietherapie, systeem en seks - Swolsche School, Systeemtherapie Oost-Nederland
- 2013 - 2017: Post HBO, Contextuele therapie - Leren over leven, Antwerpen
- 2013 - 2013: Basistraining voor vrijwilligers Sensoor, Psychologie - Sensoor
- 2012 - 2012: Post HBO, Systeemtherapeutisch medewerker - Rino Groep
- 2010 - 2010: Minor, Persoonlijke en Professionele ontwikkeling - Fontys Hogescholen
- 2008 - 2010: Bachelor Toegepaste Psychologie - Fontys Hogescholen
- 2000 - 2001: Propedeuse Journalistiek - Hogeschool van Utrecht
Registratiecodes
- NBTP – L000083
- NVPA – 103863
- RBCZ – 214132R
- Scag – 10644
- AGB code Zorgverlener en Onderneming opvraagbaar
- KvK-nummer – 51743256
Registraties
- NVPA - Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen
- RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
- NBTP - Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie
- SCAG - Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg
- TP - Therapiepsycholoog - Netwerk van therapeuten en psychologen
Specialisaties
- Relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde.
Hoeveel sessies zijn er meestal nodig?
65% van mijn cliënten heeft minder dan 6 gesprekken nodig voor een eerste kleine verandering. Van deze groep mensen beslist 45% daarna om veranderingen te laten groeien en beklijven met ondersteuning van verdere therapie. De andere 55% beslist om vanaf een eerste succes zelf thuis verder te groeien. Soms komen zij later nog eens terug voor een stukje nazorg.
Alle specialisaties nog eens op een rij
- Relatietherapie
- Omgang met (schoon)familie
- Contextuele systeemtherapie
- Familieproblemen
- Geven en ontvangen in balans
- Gezinstherapie
- Gezonde autonomie in relaties
- Jezelf zijn in relaties
- Meer intimiteit in je relaties
- Meer verbinding in relaties
- Meer vrijheid in relaties
- Omgang met (stief)kinderen
- Ongewenst kinderloos
- Piekeren
- Samengestelde gezinnen
- Scheiden
- Verlatingsangst
- Bindingsangst
- Stress
De meest behandelde klachten in mijn praktijk:
In mijn praktijk komen mensen met de volgende problemen
1) De balans van geven en ontvangen in relaties klopt voor het gevoel niet
2) Het is lastig om autonomie te bewaren in relaties
3) Het lukt niet om te spreken met dierbaren over wat echt belangrijk is
4) De wens tot meer verbinding in belangrijke relaties
5) De wens om meer te genieten van intimiteit
1. De balans van geven en ontvangen in relaties
Tijdens onze gesprekken luister ik in eerste instantie naar jouw balans in relatie met jezelf en met anderen. Nadat jij me informeert over jouw unieke situatie, stel ik je een methodiek voor die bij jouw situatie past. Zo komt er meer inzicht over én verandering in de balansen.
Jij kiest zelf de verandering die je wilt. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor. Ik ondersteun ik je tijdens het oefenen en geef ik je waar nodig bijpassende theorie uit de psychologie. Het is goed mogelijk dat we tijdens onze zoektocht ook anderen betrekken bij jouw proces. Dat hoeft niet per se.
Veel cliënten zijn enthousiast over het visuele beeld dat ik maak over het geven en ontvangen in hun relatie. Het visualiseren van het proces maakt het proces beter bespreekbaar en gemakkelijker veranderbaar. Daarnaast houdt het visueel maken gesprekken in de praktijkruimte overzichtelijk en vaak luchtig.
2. Autonomie in relaties
We beginnen onze gesprekken door te spreken over relaties. Al snel zal dan de autonomie in relaties naar voor komen. Ik geef je waarschijnlijk stukjes uitleg over autonomie in relaties. Maar nog meer bespreken we hoe het thema autonomie jouw relaties beïnvloed.
Ik koppel uit jouw antwoorden als helpende gedachten, gevoelens en gedrag aan je terug. Het is daarna aan jou om te kijken wat je daarmee doet. Het gaat immers om jouw autonomie.
Van een cliënt hoor ik hoe zij met dit probleem al meerdere keren bij meerdere psychologen te raden is gegaan. Telkens miste ze iets in de begeleiding. Al kon ze er toen niet de vinger op leggen. Dat lukte wel toen ze dat bij mij vond.
Zij vond het fijn dat ik bij mijn benadering rekening hield met de gevoelens die haar behoefte aan autonomie tegenspreken, zoals schuld en onbeduidend zijn. En dat ik de autonomie steeds opnieuw besprak in relatie met de ander, dat vond ze ook prettig. Op deze wijze werden haar negatieve gevoelens minder. Ze zit nu beter in haar vel.
Van een andere cliënt hoor ik hoe krachtig zij zich voelt als ze autonoom is. Al lukt dat bij haar partner beter dan bij haar kinderen en moeder. Ze is blij met de vooruitgang in haar partnerrelatie. Daar kan ze meer zichzelf zijn. Terwijl ze voorheen strijd voerde om zichzelf te zijn, lukt het haar nu om zichzelf te zijn zonder ruzie met haar partner. Ook de strijd in zichzelf verdween. Ze vindt zichzelf rustiger en leuker nu.
Een derde cliënt deelt met mij hoe lastig het is om de autonomie te vinden. Samen achterhalen we dat de last komt door een loyaliteitsconflict tussen zijn vrouw en familie. Tijdens onze gesprekken spreken we wisselend over zijn eigen beleving en de psychologische theorie. Daardoor nemen zijn emoties af en wordt zijn keuzevrijheid vergroot. Al heeft hij naar eigen zeggen een hele weg te gaan, is hij blij met deze voortgang.
Zoveel mensen, zoveel verschillende processen. Waar het volgens mij om gaat bij therapie omtrent autonomie, zijn de unieke en authentieke trajecten. De sessies en de resultaten zullen daarom bij ieder mens steeds anders zijn. Ik vind dat passend.
3. Spreken in relaties over de kern
Allereerst oefenen we samen in het spreken over wat jij belangrijk vind in de relatie. Ik help je spreken door afwisselend te luisteren, te vragen, uit te leggen over hoe de psychologie dialogen ziet. Zo ben ik aanwezig als een betrokken gesprekspartner.
Wanneer het spreken ons lukt in de praktijkkamer, ondersteun ik je bij het voorzichtig proberen in je belangrijke relaties. Wanneer je wilt misschien zelfs met de belangrijke ander(en) ín de praktijkruimte. Omdat oefening kunst baart, zullen steeds meer dialogen mogelijk zijn. Wanneer je ergens blokkeert, onderzoeken we samen hoe dat komt en hoe je dat kunt veranderen.
Vaak zijn mensen verwonderd over de patronen die zijn ontstaan door de jaren heen. Het samen uittekenen van patronen geeft velen herkenning en houvast. Dit stuk van de therapie geeft veel mensen weer hoop op verandering. Het is een fijn moment in een vaak al jarenlang proces.
Aangezien deze materie veel oefenen vraagt, begeleid ik je met geduld en compassie. Daarover krijg ik vaak positieve feedback. Mensen waarderen mijn positiviteit en mildheid. Dat helpt hen groeien.
4. Meer verbinding in belangrijke relaties
“Kijk, dit wist ik dus helemaal niet.” Die zin hoor ik meermaals wanneer ik met stellen werk aan hun thema verbinding. Stellen kunnen elkaar na jaren nog steeds verbazen. Wanneer we in echt contact treden met elkaar vertellen we soms nieuwe gedachten en gevoelens. Zo ook wanneer mensen in mijn praktijk in verbinding treden. Nieuwe inzichten geven nieuwe kansen in verbinding.
De zoektocht naar meer verbinding in de toekomst, begint vaak met terugkijken naar verbinding in het recente en verre verleden. We spreken dus eerst over je belangrijke relaties. Bijvoorbeeld familierelaties, (ex)partnerrelaties, vriendschappen en werkrelaties.
In onze gesprekken achterhaal je hoe verbinding in jouw relaties tot stand komt. Met dat inzicht op zak, onderzoek je hoe je verbinding wilt veranderen. Terwijl jij jouw eigen proces hierin doorloopt, sta ik aan de zijlijn om je aan te moedigen, overzicht te geven en nieuwsgierig mee te leven.
5. Meer genieten van intimiteit
We leven in een tijd en op een plaats waar veel ruimte is voor intimiteit. Intimiteit is voor veel mensen een belangrijk stuk in hun relatie. Wanneer we denken dat intimiteit beter kan, leggen we ons niet snel neer bij een minder resultaat.
Intimiteit kan veranderen door vele factoren. Dit betekent dat het bij ieder stel wel eens minder lekker gaat. Dit betekent ook dat er voor het verbeteren van intimiteit vele kansen zijn. Er is één voorwaarde; beiden partners moeten zichzelf onderzoeken. Dat kan spannend zijn. In de leuke en minder leuke zin van het woord. Van verschillende cliënten hoor ik terug dat het fijn is dat we hier met z'n drietjes praten en dat ik een buitenstaander ben. Dat geleid de spanning. Door de jarenlange ervaring en verschillende bijscholingen heb ik een arsenaal aan methodiek opgebouwd. Tijdens iedere sessie grijp ik terug op wat bij jullie aansluit.
Door de jaren heen zag ik vele stellen die per sessie dichterbij elkaar op de bank kropen. Die meer lachten samen. Die meer durfde spreken over seks. Elkaar kusten. Stellen die weer blij werden van elkaar. Dat gun ik ieder stel. Jong en ouder.
Ook mensen met andere problemen zijn welkom
Ik ben gespecialiseerd in relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde. Iedere dag werk ik met mensen aan de relatie met zichzelf en anderen. Ieder mens heeft een rugzakje waar vanalles in kan ziten. Denk aan burn-out, piekeren, somberte, stress of angst. Ik heb dus ook ruime ervaring om met jou aan deze problemen te werken. Hiervoor kun je dus ook bij mij terecht.
Therapievormen
- ✓ Coaching
- ✓ Cognitieve therapie
- ✓ Contextuele therapie
- ✓ Counselling
- ✓ Cursussen en trainingen
- ✓ EFT-relatietherapie
- ✓ English speaking therapy
- ✓ Gesprekstherapie
- ✓ Life Coaching
- ✓ Meditatie
- ✓ Mindfulness
- ✓ Online therapie
- ✓ Oplossingsgerichte therapie
- ✓ Personal coaching
- ✓ Psycholoog
- ✓ Psychosociale therapie
- ✓ Relatietherapie
- ✓ Systeemtherapie
- ✓ Therapie
- ✓ Werkgerelateerde therapie
Behandeling van
- ✓ Angsten
- ✓ Assertiever worden
- ✓ Bindingsangst
- ✓ Bore out
- ✓ Burnout
- ✓ Communicatieproblemen
- ✓ Depressieve gevoelens
- ✓ Echtscheiding
- ✓ Eenzaamheid
- ✓ Faalangst
- ✓ Gedragsproblemen
- ✓ Grenzen aangeven
- ✓ Hooggevoeligheid
- ✓ Jaloezie
- ✓ Laag zelfbeeld
- ✓ Liefdesverdriet
- ✓ Midlife crisis
- ✓ Problemen met sociaal contact
- ✓ Negatief zelfbeeld
- ✓ Niet lekker in je vel zitten
- ✓ Ongewenste kinderloosheid
- ✓ Onrust
- ✓ Onzekerheid
- ✓ Moeite met ouder worden
- ✓ Perfectionisme
- ✓ Persoonlijke ontwikkeling
- ✓ Piekeren
- ✓ Relatieproblemen
- ✓ Rouwverwerking
- ✓ Samengestelde gezinnen
- ✓ Seksuele problemen
- ✓ Sociale angst
- ✓ Stress en spanning
- ✓ Verminderde passie
- ✓ Zingeving
Tarieven
Mijn tarieven per 1 januari 2024 per 60 minuten
- Individueel particulier gesprek (BTW vrij) tot 17.00 uur € 85,00
- Relatietherapie tot 17.00 uur € 51,45 inclusief BTW per persoon
- Gezinsgesprek +2 mensen, per gesprek € 125,00 inclusief BTW
Vergoeding
Vele verzekeraars vergoeden mijn sessies gedeeltelijk uit de alternatieve zorg in het aanvullende pakket. Wellicht is er voor jou ook vergoeding mogelijk. Je checkt dat snel op https://nvpa.org/verzekeringen/public
Openingstijden
Maandag | Op afspraak van 8:00–17.00 |
Dinsdag | Op afspraak van 8:00–17:00 |
Woensdag | Op afspraak van 8:00–17:00 |
Donderdag | Op afspraak van 8:00–17:00 |
Vrijdag | Op afspraak van 8:00–17:00 |
Zaterdag | - |
Zondag | - |
Praktijkfoto's
Ligging
Mijn praktijk ligt in Made.
Ik ontvang mensen uit de regio Made, Oosterhout, Breda, Dongen, Etten-Leur.
Reviews Liefdespsycholoog Made
Hieronder staan reviews over Liefdespsycholoog Made - MirellaWaardering van 4,8 uit 5
Op basis van 6 reviews
In relatietherapie is Mirella een psycholoog die beide partners volledig in hun waarde laat. Dat mag logisch klinken maar is een prettig gegeven als je partner en jij lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze geeft beide evenredige aandacht.
Ze is daar waar nodig sturend maar laat ook partners kiezen waar zij behoefte aan hebben. Een persoon bij wie je je op je gemak voelt.
Het zijn hele drukke weken geweest maar nu krijg en neem ik wat meer rust en het gaat heel goed met me.
Ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor je luisterend oor, je hulp, je interesse, je advies en je vertrouwen. Dat zal ik nooit vergeten!
Mirella, je hebt me mooie nieuwe inzichten gegeven die ik weer kan gebruiken bij mijn nieuwe dates.
Mirella is een warm mens. Mirella stelt zich op een bedachtzame maar open manier op en heeft oog voor wat de ander nodig heeft. Op een respectvolle manier gaat zij in gesprek en luistert zorgvuldig.
Mirella is een betrokken, open en warme persoonlijkheid. Zij heeft een natuurlijke interesse in mensen en is daarbij onbevooroordeeld.
Zij kan goed luisteren en is uitstekend in staat is een coachee te volgen in wat hem/haar bezighoudt. Ze was een steun en toeverlaat.
Neem contact op
Wil jij ook verandering?Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Tips van Mirella:
- Forum | Tip
- Burnout | Ontdek wat je nú ontspant
- Burnout | Ga in gesprek met je schuldgevoel
- Assertiviteit | Ben je bewust van de keuze die je hebt
- Assertiviteit | Assertiviteit gaat over relaties
- Assertiviteit | Je eigen stem vinden
- Communicatie | Ga het gesprek met jezelf aan
- Communicatie | Vertraag je communicatie
- Communicatie | 'Het toverwoord is communiceren'
- Autisme | Sluit jezelf in je armen
- Autisme | Goed informatief boek over vrouwen en meisjes met autisme
- Autisme | Wensen & grenzen – in gesprek met autisme.
- Bindingsangst | Herken de gedachten die je angstig maken
- Depressie | Adem in en adem uit
- Depressie | Ongelukkig zijn mag
- Depressie | Depressie en relaties
- Echtscheiding | Het draait om goed afscheid nemen
- Eenzaamheid | Oefening: Maak een tekening met ...
- Eenzaamheid | Verbind je ook met andere zaken
- Eenzaamheid | De stap die je vandaag kunt zetten
- Eetstoornis | Onderzoek je gezin van herkomst
- Eetstoornis | Boekentip "Bite me"
- Eetstoornis | Leestip: Bite me
- Jaloezie | Focus op het goede in jullie relatie
- Jaloezie | Jaloezie. Het groene monster
- Liefdesverdriet | Schrijven zorgt voor afsluiten
- Liefdesverdriet | Veroordeel jezelf niet
- Liefdesverdriet | Maak verschil tussen je verdriet en je zelfbeeld
- Liefdesverdriet | Liefdesverdriet is een periode van groei
- Liefdesverdriet | Onderzoek of je liefdesverdriet samenhangt
- Midlife crisis | Voel je gevoelens, zonder slaaf te zijn van je gevoelens
- Onzekerheid | Je bent niet alleen, wanneer je leest
- Onzekerheid | Kracht van herhaling
- Perfectionisme | Ben nieuwsgierig naar imperfectie
- Perfectionisme | Juist in handwerk en kunst zitten kleine oneffenheden
- PTSS | Als je niet van lezen houdt
- Relatieproblemen | Wanneer je hulp vraagt, kies dan een specialist
- Relatieproblemen | Wordt een relatiekunstenaar
- Relatieproblemen | Gebruik humor
- Relatieproblemen | Zet rot gedachten om in relalistische positieve gedachten
- Relatieproblemen | Geef seks ruimte
- Relatieproblemen | Leestip: Try To See It My Way - Dr. B. Janet Hib
- Relatieproblemen | Relatieproblemen lijken onvoorkombaar ... én interessant
- Rouwverwerking | Een kaarsje branden
- Rouwverwerking | Spreek met anderen over degene die je mist
- Stress | Onderzoek je relaties m.b.t. stress
- Stress | Elke dag een paar minuutjes je dag wegschrijven
- Stress | Oefening: Tel je ademhaling
- Stress | Leer de zin "Ook dit gaat weer voorbij" te zeggen
- Stress | Aandacht verleggen
- Zingeving | Met aandacht leven maakt elke activiteit zinvol
- Zingeving | Houd een 5 jaar dagboek bij
- Zingeving | Spendeer passend tijd met elkaar
- Zingeving | Toon je dankbaarheid aan je familie
- Zingeving | Zin in meer zin?
- Zingeving | 7 daagse challenge - Denk aan de zin: uit met de onzin!
- Zingeving | Zelfdenkboek
- Gelukkig zijn | In geval van twijfel? Blijven ademen!
- Gelukkig zijn | Streef er niet naar om gelukkig zijn
- Gelukkig zijn | Je hebt je neus
- Gelukkig zijn | Een eigen advies
- Gelukkig zijn | Herontdek spel
- Stemmingswisselingen | Haal bewust adem
- Stemmingswisselingen | Focus op tevredenheid
- Stemmingswisselingen | Dan is het leven even niet leuk...
- Zelfhulpboeken | Compassie in je leven
- Zelfhulpboeken | Flirten doe je zo - contact in liefde en vriendschap
- Zelfhulpboeken | Geluk 2.0 The World Book of Happiness 2.0
- Zelfhulpboeken | Gewoonweg Gelukkig
- Zelfhulpboeken | Hoe verslaving en relaties elkaar beïnvloeden
- Zelfhulpboeken | De kracht van mentaliseren
- Zelfhulpboeken | Moederschap onder woorden gebracht
- Zelfhulpboeken | Socrates op sneakers
- Zelfhulpboeken | Luister niet altijd naar je gevoel - Leahy
- Zelfhulpboeken | Kom als jezelf
- Zelfhulpboeken | Psychofarmaca en psychedelica
- Zelfhulpboeken | Stripboeken over psychologie
- Zelfhulpboeken | Tuinieren voor de geest
- Zelfhulpboeken | Boeien!
- Zelfhulpboeken | Wat is je overkomen?
- Zelfhulpboeken | Empathie loont! De kracht van liefde en wil
- Zelfhulpboeken | Wanneer je té veel over je ex piekert....
- Zelfhulpboeken | Podcatst van OverPsychologie
- Zelfhulpboeken | Lief, ik heb je (n)iets meer te melden
- Ongewenst kinderloos | Vind een andere manier om iets door te geven
- Boosheid & woede | Voor partners van boze mensen - Kalmeer eerst jezelf
- Boosheid & woede | Waar komt je onrecht vandaan?
- Negatief zelfbeeld | Vraag jezelf elke dag af waar je dankbaar voor bent
- Negatief zelfbeeld | Doe iets liefs voor een ande
- Negatief zelfbeeld | Wat is mooi?
- Negatief zelfbeeld | Zegt wie?
- Corona - angst, stress, depressie | Ga op onderzoek uit
- Corona - angst, stress, depressie | Geven geeft terug
- Corona - angst, stress, depressie | Ontvangen is geven
- Corona - angst, stress, depressie | Leestip: "Alles heeft een reden"
- Corona - angst, stress, depressie | Praat over jezelf en luister naar de ander
- Corona - angst, stress, depressie | Zoveel verschillende perspectieven
- Corona - angst, stress, depressie | Omgaan met piekeren
- Bore out | Denk aan dé zin, uit met de onzin!
- Bore out | Zoek een positieve hulpbron
- Verslaving | Kennisoverdracht helpt jou en je dierbaren
- Verslaving | 60 seconden
- Verslaving | De kleedkamer van Sinterklaas
- AD(H)D | Goed geïnformeerd over medicatie
- AD(H)D | Lotte, zit je nu alweer te dromen?!
- Moeite met ouder worden | Wat zijn jouw voordelen van jouw ouder worden?
- Omgaan met ziekte | Complimenteer jezelf voor hoe je werkt aan je gezondheid
- Omgaan met ziekte | Ziek zijn is al erg genoeg
- Grenzen aangeven | Visualiseer jezelf en de ander als twee aparte individuen
- Grenzen aangeven | Leestip over begrenzen: "Hoe heb ik je lief"
- Grenzen aangeven | Jij mag ook bestaan
- Grenzen aangeven | Stop houd op
Blogs van Mirella:
- Relaties | Hoe ga ik om met mijn kind dat volwassen wordt – 7 tips
- Relaties | Te weining autonomie in je relatie?
- Relaties | Iedere familie zijn eigen kerstverhaal
- Relaties | De grote pijn van een kleine afwijzing
- Samengestelde gezinnen | Voorbeelden van terugkerende thema's in families
- In therapie | Een afscheidsritueel kan helpen bij rouw om relatie
Interview
Lees hieronder het interview met Mirella .In Made heb ik een praktijk aan huis. Een fijne werkruimte waar mensen graag zitten. Daar werk ik het grootste gedeelte van mijn werkweek. Mijn praktijk ligt 2 kilometer van afslag 32 op de A59.
Ik ontvang hier mensen uit de regio Made, Oosterhout, Dongen, Raamdonksveer, Geertruidenberg, Breda, Zevenbergen en verder.
Er zijn over heel Nederland en ook in het buitenland mensen die graag met mij werken. Vandaar dat ik ook via Skype afspraken maak.
De ontmoeting met mijn huidige partner en onze relatie veranderde mij zeer positief. Natuurlijk privé. Ook als professional. Het bracht mij dichterbij mijzelf, mijn familie, en mijn uitdagingen. Dat maakte mij als professional zachter en helderder.
Het contact met mijn cliënten. De gesprekken die we hebben. En ook het uitzwaaien van cliënten wanneer we afscheid nemen van elkaar, beiden stilstaand bij het verschil tussen de eerste en (voorlopig) laatste ontmoeting.
Geloof het of niet, maar het fijnste wat ik vandaag deed is heel boos zijn op mijn partner! Eerst heel boos zijn op mijn partner; dan beseffen waarover ik zo boos ben en dat hij dat niet doet, maar ikzelf, dat ik dus beter boos kan zijn op ons patroon;
dat kunnen begrijpen in een groter geheel; nog verder op laaien van mijn boosheid, om weer te laten zakken; en te bespreken met elkaar, met veel humor en liefde. Het luchtte mij ontzettend op. Het zorgde ervoor dat ik mezelf wat beter begreep en dat ik dichterbij mijn liefste kwam. En ja, goed maken is ook leuk!
Het opstarten van mijn eigen praktijk is een groot avontuur geweest, en zal dat in de toekomst ook zijn. Ik geniet nog steeds van mijn vak en mijn contact met cliënten. Ik wil over 5 jaar nog steeds hetzelfde doen. Over 10 jaar…dat weet ik waarschijnlijk over 5 jaar weer.
Omdat ik van mijn hobby mijn werk kon maken, lees ik in mijn vrije tijd ook graag over psychologie en filosofie. Mensen boeien mij enorm. En ik voel me rijk met een fijne familie en fijne vrienden. Aangezien ik introvert ben, vind ik het ook fijn mezelf op te laden terwijl ik alleen ben. Ik lees graag, tuinier steeds vaker, verlies mezelf graag op Netflix, en vooral; ik dans graag.
Dansen!
Samen met Vic woon ik in een ontzettend fijn huis in Made. We zijn elkaar op latere leeftijd tegengekomen en nog steeds dol op elkaar, ondanks onze thema’s waar we tegenaan botsen. Ook bij ons is het wel eens raak.
Samen genieten we van logeerpartijtjes van onze neefjes en ons nichtje. Geregeld komt mijn zwager uit Zweden over om een paar weken met ons te zijn. Tot nu toe zijn wij zelf kinderloos gebleven.
In mijn vakgebied is het belangrijk om jezelf te kennen en te ervaren hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Vandaar dat ik met collega’s werk in leertherapie, supervisie, intervisie en huiswerkgroepen. In deze overleggen gaat het over onszelf. Dat is erg leerrijk. Ik merk dat mijn leven luchtiger wordt van deze bijeenkomsten. En mijn werk ook.
Als kind wilde ik graag ballerina worden. Helaas lukte dit niet. Nu ben ik er te oud voor. Gelukkig ben ik nooit te oud om recreatief te dansen!
Bescheidenheid in ieder geval niet! Ik wil namelijk meteen meerdere superkrachten noemen… Levenslustig & Rustig – Discreet – Open – Creatief – Vakkundig – Inlevend
- ✓ 350+ therapeuten
- ✓ Snel een afspraak
- ✓ Ook online therapie