Therapie Buren - Geldermalsen
Plantsoen 3
4116 CB Buren |
|
https://therapie-geldermalsen.nl/ | |
Stuur een bericht |
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Cherry | Psychosociaal therapeut, systeemtherapeut, relatietherapeut
Therapie Buren - Geldermalsen
Mijn naam is Cherry en ik werk al 14 jaar met zeer veel plezier in mijn eigen praktijk voor psychosociale hulpverlening. Dit doe ik met cliënten die zich melden via deze website, via de huisarts of reclame.
Ik krijg veel energie van dit werk en investeer dat in de cliënt.
Wat is er dan zo leuk aan? Ik krijg inderdaad vaak de opmerking dat het "vast een zwaar beroep is".
Een begrijpelijke opmerking. Maar zo zie ik het niet.
Ik zie de client en zijn of haar vraagstuk als een onderzoek voor mij tot een mooie kans voor verbetering voor de cliënt. Een transformatie. En als een transformatie goed wordt begeleid kan dit tot kleur en vrijheid leiden.
Ik onderzoek met de client hoe hij of zij op dit punt is terecht gekomen. Dan kijk ik welke vorm van therapie het beste bij deze client past, want iedereen is anders en ook thema's vragen om verschillende therapievormen.
Daarna gaan we doelgericht te werk, want ik hou van resultaat. Dat doen we interactief, want de client is zelf de sleutel naar verbetering. En dan is het cirkeltje wat mij betreft rond. Want als de client weer met meer plezier, zekerheid, licht, lucht, inzichten, etc. aan het leven kan deelnemen heb ik voldoening.
Ik ben geschoold als psychosociaal therapeut en systeemtherapeut. Ik blijf mezelf ontwikkelen in mijn vakgebied op allerlei manieren. Mijn lidmaatschap van de beroepsvereniging LVPW staat daar ook garant voor. Mijn consulten worden (deels) vergoed uit de aanvullende ziektekostenverzekering.
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.
Cherry
Online therapie
Ook digitaal kan ik een compleet consult aanbieden qua tijd en inhoud. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat net zo effectief en kwalitatief kan zijn als een face to face consult.Opleidingen & registraties
HBO Psychosociale hulpverlening
Stichting Psychosociale Opleidingen Utrecht (SPSO)
Bijscholing psychosociale basiskennis
Bijscholingsinstituut voor therapeuten Beverwijk
ACT gedragstherapie
Universiteit Heerlen
Trainingen
Doorvraagtechnieken - Dreamfactory
Mentale weerbaarheid - RHDHV
Psychologie proeverij - Secretary Management Institute
Op verhaal komen - Phoenix opleidingen Utrecht
Overdracht in leidinggeven - Phoenix opleidingen Utrecht
Train de trainer - Ruysdael trainingen Driebergen
Registraties
Specialisaties
Ieder mens kent in zijn of haar leven periodes dat het wat minder gaat. Periodes van angst, onzekerheid of verdriet. Ontevredenheid over zichzelf of over het contact met anderen.Soms heb je het gevoel vast te zitten, dat je blijft hangen in oude patronen of onverwerkte gevoelens. Soms blijf je beslissingen uitstellen of gebeurt er juist iets dat je leven op zijn kop zet.
Dit kan zich uiten in wanhoop, piekeren, angst, spanning, verdriet, wat zich uiteindelijk om kan zetten in lichamelijke klachten.
Deze periodes horen bij een mensenleven. Ze helpen je de balans weer op te maken om anders verder te gaan en zo verder te komen.
Mijn specialisaties zijn:
- Belemmerende patronen (scripts over overlevingsmechanismes)
- Depressiviteit
- Rouw en verliesverwerking
- Problemen in de familiesfeer
- Angststoornissen
- Burn out of overspannenheid
- Communicatieproblemen
- Conflicten
- Verwerking bij ontslag.
De meest behandelde klachten in mijn praktijk:
Voor meer informatie over angstklachten verwijs ik u naar onderstaande site:https://www.angstfobietherapie.com
Voor wat betreft psychosociale therapie, systeemtherapie en schematherapie komen onderstaande hulpvragen vaak voor:
1. Belemmerende patronen
Het uitgangspunt bij schemagerichte therapie is dat bepaalde (vroege) ervaringen in combinatie met iemands karakter hebben geleid tot bepaalde schema’s of wel patronen.
Een kind is uiterst gevoelig voor indrukken uit de omgeving. Het is nog niet in staat de informatie die het krijgt te plaatsen of te overzien. Ook kan een kind niet voor andere omstandigheden kiezen. Dat maakt het afhankelijk van de opvoeders v.w.b. de zorg, de opvattingen, cultuur, gevoelens en gedrag. Vaak zijn dit ook herhalingen van de ouders van de opvoeders. De angst om niet te overleven ontstaat hier. Om ons te verzekeren van liefde en vertrouwen ontwikkelen we schema’s om in deze basisbehoefte te voorzien.
Gedrag dat een veilig gevoel veroorzaakte werd herhaald, gedrag dat dat niet deed werd afgeleerd. De ontwikkelde schema’s voelen vertrouwd aan. Dit veroorzaakt herhalingsdwang. Het wordt zelfs routinematig. Ervaringen worden vaak zodanig aangepast dat ze de juistheid van schema’s bevestigen.
Als volwassene hebben we deze schema’s niet zo hard meer nodig. Sterker nog, vaak gaan ze ons belemmeren. Daarom worden schema’s ook wel valkuilen genoemd.
Sommige mensen geven zich over aan hun schema’s en vinden manieren om de negatieve gevolgen die zij daardoor voelen te vermijden of uit te doven. Een manier om niets meer hoeven te voelen is bijvoorbeeld nog harder werken dan je al deed. Dit veroorzaakt benauwdheid, beperking en conflict met de omgeving. De onvrede, leegte en onmacht die dan gevoeld wordt, wordt op de omgeving geprojecteerd.
Via schematherapie kunt u deze schema’s en valkuilen opsporen, beïnvloeden en veranderen. Daarbij leert u beter omgaan met bepaalde situaties in uw leven. Pas als u zich bewust wordt van de thema’s en scriptmatig gedrag kan u deze veranderen, loslaten en nieuwe besluiten nemen.
2. Overspannenheid
In elk leven kunnen gebeurtenissen, verplichtingen en problemen stress en spanning geven. Zo kan werkdruk opeens samenkomen met een persoonlijke gebeurtenis of een andere situatie, die ook tijd en energie van u vraagt. Bij langdurige hoge druk eist dat zijn tol en krijgt u moeite om al uw activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. Als het u niet lukt om met deze spanning om te gaan raakt u overspannen en heeft u het gevoel dat u geen grip meer heeft op uw situatie.
Met overspannenheid gaan legio lichamelijke en geestelijke symptomen gepaard. Deze klachten kunnen voor iedereen verschillend zijn. Slecht slapen, vermoeidheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn, vergeetachtigheid, hartkloppingen, piekeren en alcoholgebruik. Een algeheel gevoel van het niet meer aankunnen. Blijvende onrust, ook in uw vrije tijd.
In tegenstelling tot een burn-out is de opbouwfase van overspannenheid relatief kort en zal het herstel niet zoals bij een burn-out vele maanden bedragen. Het sein dat u overspannen bent, is wel een noodklok van het lichaam om erger te voorkomen. Lange tijd doorgaan terwijl u overspannen bent kan leiden leidt tot een burn-out en lichamelijke ziekten.
Als u te lang roofbouw pleegt op lichaam en geest kan overspannenheid langzaam overgaan in een burn-out. Het is hierbij niet erg duidelijk op welk moment overspannenheid precies ophoudt en wanneer burn-out begint.
Mijn praktijk biedt verschillende kortdurende behandelingen aan, die zich richten op het herkennen van en anders omgaan met uw bronnen van stress en begeleiding bij het herstelproces.
3. Burn-out
U kunt stress ervaren, bijvoorbeeld op het werk, door ziekte en zelfs door sporten. Er zijn vele levensgebeurtenissen die stress kunnen veroorzaken. Stress vraagt om inspanning. Zolang het herstel na een inspanning gelijk is aan de inspanning zelf, is er niets aan de hand.
Op het moment dat gedurende een lange tijd het herstel te kort is om van de inspanning bij te komen, treedt er schade op. Vaak gaat dit een aantal jaren goed en lijkt het lichaam veerkrachtig te zijn. Tot op een zeker moment de voorraden op zijn. Het lichaam wil niet meer vooruit en mentale kracht ontbreekt. Door jarenlange overbelasting bent u langzaam opgebrand.
Waarom raakt het de één niet en de ander wel, soms zelfs meerdere keren? Het heeft te maken met omstandigheden, persoonlijkheid, genen, omgeving en normen en waarden. Het is dus niet zo dat u van alleen hard werken een burn-out krijgt. Er spelen een hoop extra factoren mee, zoals bijvoorbeeld:
- Moeite hebben met grenzen aangeven en daardoor de energie niet voldoende bewaken
- Onzekerheid, het gevoel dat niets wat u doet goed genoeg is
- Perfectionisme, de lat hoog leggen en streven naar het allerbeste
- Zorg voor een ander, bijvoorbeeld ouders of kinderen
- Niet kunnen delegeren of loslaten
- Onthecht zijn van zichzelf, een keurslijf aanmeten. Niet authentiek zijn kost energie
- Werkloosheid
- Omgaan met rouw en verlies
- Stress in relaties, bijvoorbeeld bij een partner met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.
In tegenstelling tot de korte hersteltijd bij overspannenheid moet iemand met een burn-out doorgaans een lange tijd stoppen met werken om volledig te herstellen. En dit herstel gaat altijd met vallen en opstaan! Soms zal het zelfs voelen alsof er geen vooruitgang is.
Mijn praktijk kan ondersteunen in dit herstel. Het accepteren dat u “ziek” bent is hierbij een belangrijke eerste stap, maar ook het lastigste gedeelte. Want dat strookt juist met de krachtige karaktereigenschappen of overtuigingen die een burn-out veroorzaken.
We zoeken naar oplossingen voor uw problemen en helpen u anders met spanning om te gaan. De bedachte oplossingen zullen ook uitgevoerd moeten worden. Dit traject gaat vaak hand in hand met ondersteuning van de bedrijfsarts. Indien gewenst kan gerapporteerd worden aan de bedrijfsarts of kan de therapeut mee op bezoek naar de bedrijfsarts.
Een depressie is een aandoening die somberheid en prikkelbaarheid veroorzaakt. Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen en kunt niet meer echt genieten.
Depressie komt van alle psychische aandoeningen het meest voor. Het zijn vaker vrouwen dan mannen die eraan lijden. Maar iedereen kan er last van hebben, ongeacht leeftijd, opleiding of etnische afkomst. Zo’n vijf procent van de mensen in Nederland heeft jaarlijks een depressie. Maar het percentage dat ooit in het leven een depressie heeft, ligt vele malen hoger (bijna 19%).
Een depressie gaat soms voorbij, maar meestal niet vanzelf
Ongeveer de helft van de mensen met een depressie herstelt binnen drie maanden. Een ander deel, ongeveer één vijfde, kan er jarenlang last van hebben. Als de gevoelens van somberheid langer dan twee weken duren, is het belangrijk actie te ondernemen in de vorm van preventie of behandeling.
Depressieve klachten zijn niet altijd goed te herkennen, maar er zijn wel duidelijke aanwijzingen
Als u aan een depressie lijdt, heeft u altijd last van een sombere stemming en vermindering van interesse of plezier. Maar er zijn meer symptomen.
Ieder mens ervaart een depressie anders. Daarom wordt bij mijn praktijk altijd persoonsgericht gewerkt. Wat heeft deze depressie veroorzaakt, hoe gaat u er mee om en waar wilt u naar toe werken. De behandeling kan een samenwerkingsverband zijn tussen cliënt, huisarts, psycholoog en psychosociaal hulpverlener.
Rouw en verlies, we krijgen er allemaal, vroeg of laat in ons leven, mee te maken. De meest voor de hand liggende vorm is verlies van een dierbare, familielid of kind. En zelf het verlies van een huisdier kan een enorme impact hebben. U kunt rouwen om een partner die u bent kwijtgeraakt door een echtscheiding. Maar ook om een partner die er nog is, maar die veranderd is, bijvoorbeeld door hersenletsel of ziekte.
Ook het verlies van een baan, bedrijf of werkplek door bijvoorbeeld een reorganisatie valt mensen zwaar. Of de baan die u tot nu toe altijd prima vond die nu tegen begint te staan.
Ook door ziekte die u zelf raakt lijdt u verlies. Het verlies van gezondheid, het inleveren van vrijheid, het leren leven met beperkingen en pijn.
Een verlies kan u zien aankomen, soms komt het totaal onverwacht. Hoe dan ook, de wereld lijkt niet meer zo vertrouwd en veilig als voorheen. En hoe nu verder?
Vaak gaat het “gewone” leven gewoon door en probeert u de draad zo goed als het gaat weer op te pakken. Soms ontbreekt de ruimte om er de tijd voor te nemen, want hoe moet dat dan op het moment dat het in het hoofd en in het lichaam nog een chaos is?
Misschien merkt u dat u geen plezier meer kunt hebben na een verlieservaring. Soms groeit u uit elkaar… of loopt u vast op het werk… of vind u mensen in de omgeving ineens niet meer zo aardig. Sommigen hebben het gevoel dat het leven nog dagelijks op zijn kop staat na de dood van een geliefde. Terwijl het toch al jaren geleden is.
Dat binnen een jaar alle stadia van emoties moeten zijn doorgewerkt is al lang achterhaald. Voor rouwen staat geen tijd of regels. Maar wel richtlijnen die u door bepaalde fases van de rouw heen kunnen helpen. We spreken dan over integreren van een verlies in het leven.
Bij mijn praktijk wordt tijd en ruimte gemaakt voor verlies
Er wordt gekeken hoe u de stadia van rouw- en verliesverwerking doorloopt en welke ondersteuning daarbij nodig is. Een verlies zal altijd onderdeel blijven van de cliënt, maar door het te integreren krijgt het een plek en kan de cliënt weer aan het leven deelnemen op een constructieve manier.
6. Werken aan zelfbeeld en zelfvertrouwen
Vaak ontstaat onzekerheid in de puberteit. Het is een periode waarin onzekerheid en uitdaging hand in hand gaan. Er is heel veel nieuws (uit) te proberen, er zijn (nieuwe) keuzes te maken. Zoals losmaken van je ouders, nieuwe vriendschappen, een eerste vriendje/innetje, school, werk, politiek, etc.. Kortom een hele uitdagende en spannende periode, maar ook een periode die veel onzekerheid teweeg brengt. Het hoort ook bij volwassen worden. In sommige situaties zul je over de onzekerheid heen groeien, in sommige situaties wordt je er zelfs veel sterker door.
Iemand met veel zelfvertrouwen, slaagt er makkelijker in om zijn of haar onzekerheid te overwinnen. Als je weinig zelfvertrouwen hebt, zul je merken dat je vooral geneigd bent om te kijken naar dat wat je niet kunt, in plaats van wat je wel kan. Je zult dan meer hobbels moeten nemen om je onzekerheid te overwinnen.
Als je jezelf ziet als een onzeker persoon, zul je merken dat je vaker last hebt van angstige gedachten, zoals bijvoorbeeld: ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik ben niet mooi of leuk’, ‘ik maak vast een verkeerde keuze’. Meestal zul je ook nog denken dat anderen dat ook vinden.
Door dit soort gedachten neemt het vertrouwen in jezelf af. Het geloof dat je datgene waarover je je onzeker voelt, tot een goed einde zult brengen, wordt hierdoor minder.
Onzekerheid is er in alle soorten en maten.
Het is belangrijk om je te realiseren dat iedereen zich wel eens onzeker en angstig voelt. Je kunt je onzeker voelen over heel veel verschillende dingen in het leven, zoals bijvoorbeeld: over je leerprestaties, over je uiterlijk, over hoe je overkomt op anderen, over je vriendschapskwaliteiten, over je rol als zoon of dochter, over bepaalde eigenschappen van jezelf, over hoe je met anderen omgaat, over je toekomst, over of je het wel in je hebt, etc.
Een zekere mate van onzekerheid hoort bij het leven. Niemand heeft 100% zekerheid over zichzelf of over de dingen die gebeuren.
Onzekerheid is één van de dingen in het leven waarmee we moeten zien om te gaan.
Als je je onzeker voelt, ga je je soms anders gedragen, anders dan je had gewild. Je houdt bijvoorbeeld je mond, of je gaat juist heel veel praten, of giechelen, of je gaat heel onhandig doen, of stotteren. Of je wordt rood en krijgt het warm. Of je loopt liever een blokje om dan dat je die ene persoon waar je je zo onzeker bij voelt, onder ogen moet komen. Of je gaat heel erg intelligent doen om je onzekerheid maar niet te hoeven laten zien.
Als dit te vaak gebeurt, en je er dagelijks last van krijgt, dan is er meer aan de hand.
Zekerheid geeft vertrouwen, rust, veiligheid. Bij mijn praktijk onderzoeken we samen de onderliggende kern van de onzekerheid en bouwen we zekerheid op met alle kwaliteiten en eigenschappen die de client in kan zetten.
Therapievormen
- ✓ ACT therapie
- ✓ Angst therapie
- ✓ Beeldende therapie
- ✓ Burnout therapie
- ✓ Coaching
- ✓ Cognitieve gedragstherapie
- ✓ Cognitieve therapie
- ✓ Contextuele therapie
- ✓ Counselling
- ✓ Depressie therapie
- ✓ EFT-relatietherapie
- ✓ English speaking therapy
- ✓ Gedragstherapie
- ✓ Gezinstherapie
- ✓ Jongerentherapie
- ✓ Kindertherapie
- ✓ Life Coaching
- ✓ Oplossingsgerichte therapie
- ✓ Personal coaching
- ✓ Psychosociale therapie
- ✓ Relatietherapie
- ✓ Rouwbegeleiding
- ✓ Schematherapie
- ✓ Systeemtherapie
- ✓ Therapie
Behandeling van
- ✓ Angsten
- ✓ Assertiever worden
- ✓ Bindingsangst
- ✓ Boosheid
- ✓ Burnout
- ✓ Communicatieproblemen
- ✓ Depressieve gevoelens
- ✓ Echtscheiding
- ✓ Eenzaamheid
- ✓ Faalangst
- ✓ Gedragsproblemen
- ✓ Grenzen aangeven
- ✓ Hoofdpijn en migraine
- ✓ Hooggevoeligheid
- ✓ Hyperventilatie
- ✓ Jaloezie
- ✓ Laag zelfbeeld
- ✓ Liefdesverdriet
- ✓ Midlife crisis
- ✓ Problemen met sociaal contact
- ✓ Negatief zelfbeeld
- ✓ Niet lekker in je vel zitten
- ✓ Ongewenste kinderloosheid
- ✓ Onrust
- ✓ Onzekerheid
- ✓ Moeite met ouder worden
- ✓ Overspannen
- ✓ Paniekaanval
- ✓ Perfectionisme
- ✓ Persoonlijke ontwikkeling
- ✓ Piekeren
- ✓ Relatieproblemen
- ✓ Rouwverwerking
- ✓ Sociale angst
- ✓ Stress en spanning
- ✓ Traumaverwerking
- ✓ Verminderde passie
- ✓ Woedeaanvallen
- ✓ Zingeving
Tarieven
Een individueel consult van een uur kost 75 euro.
Dat is het bodemtarief, ook als er bijvoorbeeld maar drie kwartier nodig is geweest. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan wordt het tarief naar rato berekend, dus 1,5 uur is 112,50 euro. Voor relatietherapie geldt hetzelfde.
Openingstijden
Maandag | - |
Dinsdag | 13.00 - 17.00 uur (Buren) |
Woensdag | - |
Donderdag | 12.30 - 17.00 (digitaal of op uw locatie) |
Vrijdag | - |
Zaterdag | 13.00 - 17.00 uur (Buren) |
Zondag | - |
Praktijkfoto's
Ligging
Mijn praktijk ligt in Buren.
Ik ontvang mensen uit de regio Buren, Geldermalsen, Wijk bij Duurstede, Tiel, Driebergen.
Neem contact op
Wil jij ook verandering?Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Tips van Cherry:
- Forum | Tip
- Angsten | Oefening bij hypochondrie
- Angsten | Dwang en hoe de omgeving kan helpen
- Burnout | Bewaak je batterij
- Burnout | Help je herstel
- Burnout | Bewaak de batterij
- Burnout | Het is wat het is
- Burnout | Burn-out en schuld
- Assertiviteit | Verbale communicatie heeft non-verbale communicatie nodig
- Communicatie | Blijf communiceren van poort tot poort
- Communicatie | Komma sukkel
- Communicatie | Duidelijkheid vindt iedereen fijn
- Autisme | Vrouwen met autisme
- Autisme | Brainblocks
- Autisme | Jij bent niet anders
- Bindingsangst | Je hart is veilig
- Bindingsangst | Wat voor betekenis geef jij aan verbinding?
- Eenzaamheid | Uitreiken
- Eenzaamheid | Eenzaamheid- doorbreek het niet alleen
- Faalangst | Onderzoek je angst
- Hooggevoeligheid | Tips bij hooggevoeligheid
- Hooggevoeligheid | Leer onderscheiden wat van jou is en wat van iemand anders
- Hyperventilatie | Automatisch leren ademen
- Jaloezie | Onderzoek of dit gevoel we van jou is
- Liefdesverdriet | Heel je eigen hart
- Midlife crisis | Crisis .. waar moet ik heen?
- Midlife crisis | Richt je je naar buiten of richt je je naar binnen?
- Onzekerheid | Het kwaliteitenspel
- Onzekerheid | Ben je onzeker geboren of onzeker gemaakt?
- Onzekerheid | Zelfvertrouwen versus zelfcompassie
- Perfectionisme | Anders naar perfect kijken - oefening
- Piekeren | Boek - De kracht van het nu
- Piekeren | Boekentip - De kracht van het Nu
- Piekeren | Leestip: De kracht van het Nu - Eckhard Tolle
- PTSS | Cognitieve Gedragstherapie
- Relatieproblemen | Bijsturen kan nooit vroeg genoeg
- Relatieproblemen | Hoe eerder hoe beter
- Relatieproblemen | Blijf elkaar verrassen
- Relatieproblemen | Met TOB verloopt communicatie het best
- Relatieproblemen | Durf je eerlijk te zijn?
- Relatieproblemen | Terug naar het begin voor een 2.0 relatie
- Rouwverwerking | Rouwverwerking - Hoe kom je bij je verdriet?
- Rouwverwerking | Heb respect voor het rouwproces van de ander
- Rouwverwerking | De fases van rouw
- Slaapproblemen | Maatregelen nemen tegen straling
- Stress | Bewaak je binnenwereld
- Stress | Waar zit jouw stress?
- Stress | De cirkels van invloed en betrokkenheid
- Stress | Verwachtingen bijstellen
- Stress | accepteren of veranderen
- Stress | Blijven ademen!
- Stress | De enige naar wie het lichaam luistert ben jij
- Trauma | Vermijding bij Trauma of PTSS
- Trauma | Trauma toen en nu
- Trauma | Psycho educatie helpt bij trauma
- Zingeving | Zingeving na een donkere periode
- Zingeving | Kijk met je hart
- Gelukkig zijn | Ga met je waarden aan de slag - een praktische oefening
- Gelukkig zijn | Innerlijke criticus
- Gelukkig zijn | Met welke stemmen start jij jouw dag?
- Gelukkig zijn | Het regent zonnestralen
- Stemmingswisselingen | Maca
- Stemmingswisselingen | Zoek een overgangsconsulent
- Stemmingswisselingen | Onderzoek je binnenwereld
- Zelfhulpboeken | Zo ben ik en jij bent anders
- Zelfhulpboeken | Hou me vast - dr. Sue Johnson
- Zelfhulpboeken | Zo ben ik... en jij bent anders - Nick Blaser
- Zelfhulpboeken | Boek over samengestelde gezinnen
- Kinderen & jongeren | Vrije kind versus kritische ouder
- Kinderen & jongeren | Bouw je tuin
- Boosheid & woede | Mensen die boos zijn....
- Boosheid & woede | Begrijp je waarom je boos bent?
- Boosheid & woede | Is de boosheid wel van jou?
- Boosheid & woede | Geef je emoties de ruimte
- Boosheid & woede | Boos mag - geef het vorm
- Overspannen | Body Stress Release therapie
- Overspannen | Overspannen versus burn-out
- Negatief zelfbeeld | Successen registreren
- Negatief zelfbeeld | Innerlijke criticus
- Negatief zelfbeeld | Kwaliteitenspel
- Negatief zelfbeeld | Zelfcompassie
- Negatief zelfbeeld | Oefening zelfcompassie
- Negatief zelfbeeld | Van wie moet jij veranderen?
- Negatief zelfbeeld | Negatief zelfbeeld en narcisme
- Corona - angst, stress, depressie | Probeer emoties te accepteren in plaats van te onderdrukken
- Corona - angst, stress, depressie | Eerst stress herkennen
- Bore out | Stip op de horizon
- AD(H)D | Wat werkt voor jou?
- AD(H)D | Bij mensgericht werken is diagnose slechts een hulpmiddel
Interview
Lees hieronder het interview met Cherry .Buren. Maar er is ook mogelijkheid tot digitaal of telefonisch consult.
Als de client een locatie heeft kan ik op locatie komen.
Mijn twee zwangerschappen vond ik heel bijzonder. Dat er iets groeit in jouw lichaam dat een autonoom wezen wordt is heel wonderlijk. Daar kan ik nog steeds met mijn hersens niet bij. En het moederschap zelf is wel het leukste dat ik heb mogen meemaken.
Toen ik afgestudeerd was heb ik een huisstijl bedacht en ben ik eens gaan praten met een huisarts. Hij had een artikel geschreven over een tekort aan psychische hulpverlening in de regio. Een vriendin bood mij een kamer aan in haar praktijkruimte en voor ik het wist was ik aan het werk.
Zo zat een cliënt met een pruik en zonnebril in de wachtkamer omdat ze niet herkend wilde worden,
Ik heb een cliënt begeleid die verwachtte dat ze binnen één sessie van haar probleem af zou zijn en ik heb een cliënt begeleid die pas na drie jaar kon vertellen wat er echt gebeurd was vroeger, gewoon omdat de aanloop nodig was. Maar dat een cliënt mij het vertrouwen geeft om hem of haar te begeleiden vind ik nog altijd heel mooi.
Zondag is de enige dag dat mijn vriend niet werkt en dan genieten we gewoon van de normale dingen. Koken, TV kijken of er op uit gaan en de Betuwe ontdekken.
En ik heb een man gevonden die heel goed bij mij past en daar ben ik nog elke dag blij om. Want dat is ook niet vanzelfsprekend.
Dat boek heb ik zo weggelezen omdat het heel interessant is en de schrijver met verhalen en voorbeelden werkt.
Ik vind het een heel goed verhaal waarbij je een paar keer op een ander been wordt gezet. De acteurs zijn geweldig en de effecten ook. Deze film houdt iedere keer mijn aandacht vast.
- ✓ 400+ therapeuten
- ✓ Snel een afspraak
- ✓ Ook online therapie